TV

Liberalna ljevičarka, osuđuje konzervatizam u Turskoj

Liberalna ljevičarka, osuđuje konzervatizam u Turskoj
Foto: N.N. | Liberalna ljevičarka, osuđuje konzervatizam u Turskoj

Svi koji prate tursku seriju 'Paramparčad', koja se prikazuje na OBN-u, dive se ljepoti i eleganciji jedne od glavnih protagonistica, ali ne i karakteru lika kojeg utjelovljuje – ali Ebru Özkan, koja glumi glavnu negativku Dilaru, nije ni približno slična liku koji tumači.

Glumica je u Turskoj poznata kao okorjela ljevičarka koja javno protestvuje zbog sve većih ograničavanja umjetničkih sloboda.

"Strašno me uznemiravaju ugnjetavanja i politički pritisak države, kojem smo i mi glumci izloženi. Na malim i velikim ekranima provodi se neviđena cenzura. Izgleda da ispred kamere više nećemo smjeti držati se za ruke i ljubiti se, čak ni piti alkohol ako glumimo pijanice. Zašto nam se zabranjuju stvari koje su dio svakodnevnog života? Zar će nam zabraniti i da jedemo, volimo, rađamo se i umiremo", pita se tridesetsedmogodišnja Ebru.

Iako su neki glumci u Turskoj i privođeni zbog ovakvih izjava, njoj se to nije dogodilo.

Ebru je liberalana i kada je u pitanju ljubav. U konzervativnoj Turskoj ona slovi kao žena koja je imala puno ljubavnih veza, a sama kaže kako je najviše privlače glumci – jer s njima može vježbati tekst.

Tako je bila u vezi sa Mertom Firatom, koji je glumio Buraka u "1001 noći" i Barišom Falajem, koji se proslavio ulogom negativca Alija u "Ezelu". Nedavno se udala za Ertana Šabana, makedonskog Turčina.

Na svadbi je bio i njen muž iz serije "Paramparčad" Erkan Petekkaya.

Zajedno ih možete gledati od utorka do petka nakon serije Elif samo na OBN-u!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije