Film i serije

Nova serija bh. produkcije: “Konak kod Hilmije”

Nova serija bh. produkcije: “Konak kod Hilmije”
Foto: N.N. | Održana novinarska projekcija nove hit serije “Konak kod Hilmije”

Sedmog maja počinje emitovanje nove regionalne hit serije Konak kod Hilmije na TOP kanalu.

Danas je održana novinarska projekcija prve dvije epizode ove humoristične serije iz koprodukcije Davora Pušića i Nebojše Garića.

Sa novinarima su se družili glumci Emir Hadžihafizbegović, Tarik Filipović, Markom Cindrićem, Bojan Perić, Milena Vasić, Darko Tomović, Ivana Dudić, producenti i scenarističko-rediteljski duo Feđa Isović i Elmir Jukić, čija je hit serija “Lud, zbunjen, normalan” bila jedna od najgledanijih regionalnih ostvarenja.

“U “Konaku kod Hilmije” sve je moguće. Istorija je samo okvir za priču, a ne striktna, faktografska obaveza. Gledaocima nudimo naš najjači adut – humor. Ovoga puta to je dinamična, sjajno glumljena, po tematici i likovima vrlo netipična situacijska komedija u kojoj smo okupili izuzetnu glumačku ekipu. Za nas je bio veliki izazov biti dio tako značajnog medijskog projekta kao što je United Media. Jedva čekamo reakciju publike jer se, zapravo, pričajući priču iz 1941. godine poigravamo sa sadašnjošću”- istakao je reditelj serije, Elmir Jukic.

“Trudimo se da našim gledaocima omogućimo uživanje u novitetima. A TOP kanal je pravo mesto za to. Zbog toga nas posebno raduje što smo za njih pripremili ovu vrhunsku domaću humorističnu seriju!  Posebno je zadovoljstvo jer izlazi iz “kuhinje” dokazanih autora komedija koje svi sa užitkom gledaju",  istakla je Aleksandra Subotić, direktor United Medie.

Serija „Konak kod Hilmije“ vratiće nas u vrijeme okupiranog Sarajeva za vrijeme Drugog svijetskog rata. U taj konak navraćaju svi: od komunističkih ilegalaca, ustaša, četnika, vojnika handžar divizije, pa sve do njemačkih vojnika i komandanta grada Štumbafirera Šilinga. Oni jedni drugima ispred nosa kuju zavjere u kojima nacionalne tenzije postaju manje bitne od ličnog materijalnog interesa. Radnju će dodatno začiniti i dvojica rudara, partizanski ilegalaci sakiveni u podrumu konaka, koji imaju zadatak da iskopaju tunel do njemačkog skladišta oružja.

Prevrtljivog vlasnika konaka igra Emir Hadžihafizbegović, a pored njega u glavnim ulogama imaćemo priliku da gledamo i Tarika Filipovića, Bojana Perića, Milenu Vasić, Darka Tomovića, Marka Cindrića, Ilira Tafu, zatim generaciju mladih glumaca kao što su Marija Pikić, Igor Skvarica, Emir Zumbul Kampetanović, Adnan Omerović, Rijad Gvozden i Dino Sarija, ali i mnoge druge proslavljene glumce sa ex YU prostora. 

TOP kanal emituje se u Srbiji, BiH, Makedoniji, Crnoj Gori, na SBB-u, Telemachu, Total TV-u, D3i,  a može da ga prati i naša dijaspora preko NetTV Plus-a već u osnovnom paketu, kao i preko EON platforme za koju se gledaoci mogu prijaviti na: https://eon.sbb.rs/gledaj-eon.  

KONAK KOD HILMIJE

PRODUKCIJA FIST SARAJEVO

Producent: Davor Pušić

Izvršni producent: Nebojša Garić

Scenarista: Feđa Isović

Reditelj: Elmir Jukić

Format: Komedija situacija

Datum početka emitovanja: 7.maj 2018. na Top Kanalu

TOP kanal emituje se u Srbiji, BiH, Makedoniji, Crnoj Gori, na SBB-u, Telemachu, Total TV-u, D3i, IKOM-u, a može da ga prati i naša dijaspora preko NetTV Plus-a vec u osnovnom paketu, kao i preko EON platforme za koju se gledaoci mogu prijaviti na: https://eon.sbb.rs/gledaj-eon.  

KRATKI SINOPSIS:

Sarajevo u Drugom svijetskom ratu. U konak/motel kod Hilmije (Emir Hadžihafizbegović) navraćaju svi: komunistički ilegalci, ustaše, četnici, vojnici handžar divizije, njemački vojnici… U konaku stalno živi i komandant grada Sturmbannführer Shiling (Tarik Filipović). Konak je mesto gdje jedni drugima ispred nosa kuju zavjere. Nacionalne tenzije postaju manje bitne od materijalnih interesa, a borba za ideale je prozaičnog karaktera.

U podrumu konaka se kriju dvojica rudara, partizanski ilegalaci, koji imaju zadatak da iskopaju tunel do njemačkog skladišta oružja koje je udaljeno nekih pola kilometra.

Glavne uloge:

HILMIJA FRLJ – Emir Hadžihafizbegović

Vlasnik konaka (motela). U restoran konaka navraćaju svi i upravo to najviše govori o Hilmijinom karakteru. Prevrtljivac koji sarađuje sa svima i gleda kako da najbezbolnije dočeka kraj rata. Principijelnost mu nije jača strana i mada ne voli politiku, primoran je da se njome bavi. Hilmija je udovac. U stalnom je sukobu sa svojom kćerkom Azrom koja je zaluđena komunistima. On samo osluškuje dešavanja kako bi na vrijeme obukao uniformu pobjednika.

STURMBANNFÜHRER SHILING - Tarik Filipović

Njemački visoki oficir, komandant grada, koji ima svoju sobu u Konaku kod Hilmije. Ne krasi ga preterana inteligencija. Teško shvata šta se dešava, a i kada shvati ništa mu nije jasno.

DURMIŠ – Igor Skvarica

Rom koji govori izrazitim, očiglednim romskim dijalektom. U stalnom je strahu da ga fašisti ne deportuju u logor. Kukavica, nije pretjerano inteligentan, slabo razumije išta od onoga što se dešava oko njega. Nosi brčiće a'la Hitler jer razmišlja da se tako bolje uklapa u fašističko okruženje.

 VALTER – Bojan Perić

Komunistički ilegalac. Od Hilmije stalno traži usluge koje su opasne i prijeti mu da će biti uhapšen kada komunisti dođu na vlast. Idealista, španski borac, revolucionar koji želi promeniti svet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije