TV

Ovo su neke od najgledanijih serija

Ovo su neke od najgledanijih serija
Ovo su neke od najgledanijih serija

Za razliku od mnoštva serija koje ne dostignu veliki uspijeh, pa se poslije jedne ili dvije sezone prestanu prikazivati, postoje i one čije je prikazivanje iz dana u dan sve popularnije da se slobodno na osnovu postignutog uspjeha mogu upisati u istorijske knjige

Donosimo vam neke on najgledanijih serija svih vremena:

The Sopranos

 

Porodica Sopranos, američka, televizijska drama, producenta Davida Chasea. Američka premijera je bila 1999. godine, a prestanak emitovanja uslijedio je tek 2007.godine.  Serija priča priču o italijanskoj, mafijaškoj porodini Soprano. Glava kuće je Toni Soprano, koji sve vrijeme pokušava da izbalansira svoj privatni život i svoje kriminalne djelatnosti. Ovo je jedna od finansijiski najuspješnijih serija u istoriji američke televizije.

Breaking bed

 

Američka, kriminalistička drama, producenta Vince Giligana.  Radnja serije se vrti oko Valter Vajta, profesora hemije, koji se okreće strani zakona, da bi prehranio svoju porodicu, nakon što mu je dijagnostifikovan rak. Prije smrti želi da finansijski osigura svoju porodicu.

Suits

 

Prava poslastica za sve ljubitelje prava. Američka drama, producenta Aaron Korsha. Premijeru je doživjela 2011. godine i bilježi ogroman uspijeh iz sezone u sezonu. serija prati radnju advokatske firme u Nju Jorku, život Majkla Rosa, izuzetno inteligentnog momka, koji je pravi poznavalac prava i koji se igrom slučaja zaposlio u firmi, bez diplome. Jedni od glavnih likova su Harvi Spektar, Džesika Pirson, Dona Paulsen i Rejčel Zejn.

Mad Man

 

Momci sa Medisona, američka serija, producentra Matthew Weiner... Prvi put je emitovana 2007. godine. Radnja serije je smještena u 60-im godinama prošlog vijeka, u izmišljenoj marketinškoj agenciji  „Starling Cooper“, u aveniji Medison u Nju Jorku, a poslije toga u novonastaloj firmi „Starling Cooper Draper Pryce“. ovo je jedna od najhvaljenijih serija u proteklih nekoliko godina.

The Simpsonos

 

Omiljena serija za sve uzraste, koju je stvorio Mat Groening. Serija je satirička parodija, američkog načina života, Prikazuje njihovu kulturu i njihovo društvo. Ovo je najdugotrajnija američka, animirana serija.

Game of trones

 

Igre prestola, američka serija, zasnovana na istoimenom romanu Džordža R.R Martina. Tvorci serije su Dejvid Beniof i D.B. Vajs. Radnja serije je smještena na fiktivnim kontinentima Vesterosa i Esosa i prati događaje nekoliko plemićkih porodica u borbi za Gvozdeni presto i vlast nad sedam kraljevstva kao i dolazak zime, a sa njom i mističnih bića.

Good wife

 

Američka, pravna i politička serija. Poput Suits, pravo zadovoljstvo za ljubitelje prava. Glavni Lik je Alisija Florik. Serija pored mnoštva pravnih zavrzlama i slučajeva, prati njen život i njene poteškoće da se izbori sa muževom nevjerom i sa svojom karijerom.

Friends

 

Prijatelji, američka humoristična serija, prati živote i dogodovštine šestoro nerazdvojnih prijatelja. Kroz dugi niz prikazivanja, stekla je ogromnu popularnost. Prva epizoda emitovana je davne 1994. godine.

The X-Files

Dosije x, američka serija Krisa Kartera. Trajala devet sezona. Prva sezona prikazana je 1993. godine, a poslijednja 2003. godine. Serija je nastavljena 2016. godine, sa istom glumačkom postvom, ali u vidu šest mini serija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije