TV

Panaotović: Oporezivati prostačke rijaliti programe

Panaotović: Oporezivati prostačke rijaliti programe
Panaotović: Oporezivati prostačke rijaliti programe

NOVI SAD - Direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panajotović apelovao ja danas na Ministarstvo kulture Srbije da drastično oporezuje televizijske kuće koje emituju rijaliti programe, u kojim dominiraju nasilje, prostakluk, vulgarnost i kič.

Panaotović je u otvorenom pismu istakao da je to neophodno učiniti kako mladim naraštajima u Srbiji ne bi bili uzori starlete i kič pjevači, već vrhunski naučnici, umjetnici ili sportisti.

On je naveo da bi država mogla na ovaj način da prikupi milionska sredstva od poreza i isti uloži u mlade ljude, koji sve češće i u većem broju odlaze iz Srbije.

"Prikupljena, po relevantnim procjenama, milionska sredstva od poreza na rijaliti programe, mogla bi se usmjeriti u podršku mladim umjetnicima i kulturno-umjetničkim društvima, kao i za stipendiranje talentovanih naučnika koji osvajaju svetske nagrade, ali planiraju selidbu iz Srbije zbog nepovoljnih materijalnih prilika", dodaje se u pismu.

Panaotović ističe da je jadno i nesrećno društvo u kome mladi znaju sve o starletama, a veoma malo znaju o piscima, filozofima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije