TV

Producent norveškog teen fenomena dolazi u Dubrovnik na NEM 2018

Producent norveškog teen fenomena dolazi u Dubrovnik na NEM 2018
Foto: N.N. | Producent norveškog teen fenomena dolazi u Dubrovnik na NEM 2018

ZAGREB – Akreditacije su osigurane, smještaji rezervisani, put isplaniran. Ostaje još samo vidjeti zanimljive rasprave o najnovijim dostignućima i trendovima u svjetskoj, regionalnoj i domaćoj TV industriji te spojiti poslovanje s uživanjem u moru na jedinstvenom New Europe Marketu, najvećem regionalnom događaju posvećenom TV industriji u CEE regiji koji se šestu godinu zaredom, od 11. do 14. juna, održava u Dubrovniku.

NEM 2018 okupio je više od 180 kompanija iz TV industrije, a neka od najistaknutijih imena svakako su Eutelsat, Fox, NBCUniversal, Comcast, AMC Networks International, Warner Bros, 21st Century Fox, Comcast Technology Solutions, BBC Worldwide i mnogi drugi. S nama su i naši medijski partneri iz cijelog svijeta, poput The Hollywood Reportera, C21 Media, TBI-a, Tportala, Telegrama, Broadband TV Newsa, N1 Televizije i mnogih drugih koji će i ove godine, osim panelima, prisustvovati i mnogobrojnim intrigantnim prezentacijama i studijama slučajeva.

Ne propustite studiju slučaja o norveškoj seriji „totalno drukčijoj od drugih“

Počevši kao web-drama, serija „Skam“ rađena je prvenstveno za 16-godišnje djevojčice u Norveškoj. Početna ideja bila je krenuti u projekt 2015. godine bez ikakve promocije kako bi tinejdžeri sami pronašli ovu seriju i raširili vijest o njoj. Mlade glumce štitili su od medija i oni nisu davali intervjue. Ipak, serija je srušila sve rekorde gledanosti: prva epizoda premijerno je prikazana u septembru 2015. i bila je jedna od najgledanijih epizoda bilo koje serije na norveškom streaming servisu NRK TV. Treća sezona prikazala se krajem 2016. i srušila je sve rekorde ove streaming plaforme. Zbog licenci i u nekim drugim evropskim državama, srušila je rekorde gledanosti i u Danskoj i Švedskoj. Serija je osvojila mnoge nagrade te doživjela remake u čak sedam zemalja. Producent serije Håkon Moslet na NEM-u će u svojoj studiji slučaja reći sve detalje globalnog uspjeha serije „Skam“.

Kako je National Geographic izgradio svoj brend

Studiju slučaja o tome kako biti lider u Pay TV platformi u 30 minuta uzvanicima NEM-a predstaviće Anette Schaefer, potpredsjednica TV poslovnih procesa za Evropu Deutsche Telekoma.

Kako se modernizovao brend National Geographic, star čak 130 godina, te kako izgleda nova strategija časopisa koji mnogi obožavaju i na koji je način stvorena emocionalna veza između čitatelja i časopisa prezentiraće Christian Brent, viši potpredsjednik za globalna istraživanja i strategije publike, Fox Networks Group.

Direktor razvoja sadržaja Češke televizije Jan Maxa održaće studiju slučaja o četirima javnim televizijama koje su sarađivale na istorijskoj miniseriji „Maria Theresia“ te kako je ta saradnja izgledala i koji je uspjeh postigla.

Posvećenost tehnologiji u TV industriji je „must“!

O novoj eri televizije i o tome kako brzorastuća tehnologija utiče na današnju TV industriju govoriće Erik Yoona, voditelj TV poslovanja, i Gyorgyjo Takacs, tehnički stručnjak za kućnu zabavu, podružnice za Srednju i Južnu Europu, LG. Prezentacija IBM-a predstaviće kako kompanije zamjenjuju postojeće i nezgodne tehnike dijeljenja Asperinim proizvodima visoke brzine prenosa sadržaja.

Poseban popust

Sve o NEM-u 2018, panelima, prezentacijama i govornicima možete saznati klikom na: http://neweumarket.com/hr/agenda-2018/

I dodatni bonus: Turkish Airlines službeni je avioprevoznik za NEM 2018 uz koji možete kupite aviokarte uz poseban popust na određene avionske klase. Kupite online kartu uz popust na našoj službenoj stranici  http://neweumarket.com/ i pronaći ćete ga na samoj naslovnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije