TV

Rialiti za časne sestre

Rialiti za časne sestre
Rialiti za časne sestre

Program će pratiti pet mladih djevojaka koje se pripremaju da svoj život provedu kao časne sestre.

Novi televizijski šou u pripremi je u Španiji, međutim, ono što ga čini drugačijim je činjenica da će nositi naziv "Želim biti časna sestra"! Ovo je svakako novina u rialiti programima, a mnogi već komentarišu kako je riječ o programu koji će imati "božansku inspiraciju".

Naime, ovaj program će biti namijenjen onima koji žele da svoj život posvete Bogu, a tokom snimanja emisije zainteresovane djevojke će proći više različitih samostana, uključujući i zatvorene redove.

Program će biti prikazivan na kanalu Cuatro, a omogućiće gledaocima da vide tajanstveni svijet časnih sestara, od kojih mnoge provode cijeli život u zatvorenim redovima. Program će pratiti pet mladih djevojaka koje se pripremaju da svoj život provedu kao časne sestre.

Riječ je o djevojkama koje su odrasle u komforu i svemu što pruža 21. vijek, uključujući najnovije tehnologije. Međutim, njih pet će pokušati da ostatak života provedu u siromaštvu i poniznosti.

Inače, mlade žene će prvobitno biti smještene u tri madridska samostana, a svakodnevno će učestvovati u svim poslovima zajedno sa časnim sestrama. To podrazumijeva razne humanitarne akcije, ali i odlazak na brojne misije širom svijet, poput misije u bolivijsku džunglu, gdje treba da šire "riječ Boga".

"Tek nakon završetka ovog programa, mlade žene će donijeti konačnu odluku da li žele da svoje živote posvete Bogu ili će nastaviti s prijašnjim životom", stoji u saopštenju kuće "Mediaset", koja stoji iza cijelog ovog programa i same ideje.

Predstavnica jednog od tri samostana Sisters of Santísimo Sacramento potvrdila je da će njihov samostan učestvovati u pomenutom programu. Ipak, ne može otkrivati detalje, jer su potpisali ugovor s producentskom kućom.

"Mediaset" je odlučio da izađe u javnost i predstavi neke od detalja ovog neobičnog rialiti šoua. Manuel Vilaneva, direktor programa, kaže da je riječ o programu koji će predstaviti nepoznati, tajanstveni svijet samostana i časnih sestara.

Naime, u svijetu gdje se sve manje ljudi odlučuje za vjerski poziv, ovaj program bi mogao da pomogne samostanima, te da popularizuje ovaj način života.

Ovo svakako neće biti prvi rialiti gdje učestvuju časne sestre i sveštena lica. Naime, svi pamte sestru Kristinu, koja je prije nekoliko godina pobijedila u italijanskoj verziji poznatog takmičenja "The Voice", nakon čega je objavila i svoj prvi singl. S druge strane, otac Damijan, španski sveštenik, je takođe učestvovao u jednom sličnom takmičenju, ali nije postigao popularnost kao sestra Kristina.

Sestra Kristina je nešto poput zvijezde u Italiji. Priznaje da je njen prvi dodir s vjerom bio kada je počela da pohađa časove pjevanja u školi časnih sestara.

Njena pobjeda je bila više nego ubjedljiva jer je dobila čak 62 odsto glasova publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije