TV

Serija “Časna žena“ od nedjelje u 23 sata na programu OBN-a

Serija “Časna žena“ od nedjelje u 23 sata na programu OBN-a
Foto: N.N. | Serija “Časna žena“ od nedjelje u 23 sata na programu OBN-a

Britanska mini-serija Huga Blicka „Časna žena“ istinsko je remek-djelo koje oduševljava. Sjajna Maggie Gyllenhaal briljira u glavnoj ulozi i svakako i zaslužuje najviše pohvala. Uvjerite se u to od nedjelje nakon Zvezde Granda Specijala.

Nessa Stein je kao mlada djevojka vidjela ubojstvo svog oca kojeg je ubilo oružano krilo Palestinske oslobodilačke organizacije. Danas, u svojim kasnim tridesetima, Nessa vodi bliskoistočni mirovni proces, ali uskoro pred nju stižu novi izazovi: ubojstva i šokantne zavjere.

Iako se kroz cijelu seriju provlači tema paranoje vladajućih struktura i njihove sklonosti špijuniranju, "Časna žena" je zapravo priča o ženi koja se pokušava iskupiti za grijehe iz prošlosti.

Od zakulisnih igara vladinih ustanova pa do jednako intrigantnih događanja u privatnom životu koji otkrivaju povezanost obitelj Stein s britanskim političkim vrhom, agencijom MI6, Washingtonom, CIA-om, Palestinskim autonomnim područjima te sigurnom kućom u Gazi - sve to čini pozadinu ove napete serije Huga Blicka koja je vizualno i stilski jednako dojmljiva i sofisticirana kao i priča koja se krije u pozadini svega.

Lik kojeg igra Maggie je srce i duša serije, pa se ova uloga sa punim pravom može smatrati antologijskom. To pokazuje i dobijeni Zlatni globus za najbolju žensku ulogu u mini-seriji.

Serija će se emitirati radnim danima i nedjeljom u 23 sata na OBN-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije