TV

Stupar: "Širom Srpske" otkriva priče koje drugi ne vide

Stupar: "Širom Srpske" otkriva priče koje drugi ne vide
Foto: N.N. | Stupar: "Širom Srpske" otkriva priče koje drugi ne vide

Od danas na programu Alternativne televizije emituje se nova emisija "Širom Srpske". Urednik Dejan Stupar otkriva koncept emisije i interesantne detalje.


"Ekipa novog popodnevnog programa Alternativne televizije – 'Širom Srpske' vrijedno je radila prethodnih mjeseci na kreiranju zanimljivog, dinamičnog, i nadasve, drugačijeg TV formata koji će svim gledaocima ponuditi sve ono što ih interesuje. Putovaćemo širom Republike Srpske, otkrivati priče koje drugi ne vide i ne čuju i biti dostupni svim našim gledaocima. Termin emitovanja – svakog radnog dana od 16 časova i 30 minuta do 18 časova je prilično izazovan i trudićemo se biti stalni (popodnevni) gost u domovima širom Republike Srpske!", rekao je Stupar.

Popodnevne magazinske emisije uglavnom imaju najviše sluha za gledaoce. Hoće li i "Širom Srpske" u fokusu imati građane Srpske i njihove potrebe i interesovanja?



Stupar: Novi popodnevni program “Širom Srpske” je, na svoj način, servis građana i dostupan je svim građanima Republike Srpske – s tim u vezi, otvorili smo i mejl [email protected] putem kojeg nam se građani mogu obratiti sa komunalnim i drugim problemima, zanimljivostima, pitanjima, preporukama, ali i interesantnim događajima, a mi ćemo se potruditi da svaku priču zabilježimo, ispričamo, i prvenstveno, budemo drugačiji.

Da li je ovaj magazinski format ono što uglavnom preferirate kao TV format da radite?

Stupar: Magazinski formati poput ovog su dinamični, ali i prilično izazovni – možda je baš to ono što me je privuklo projektu kao što je ovaj. Ipak, ispričati sve što je obilježilo dan, ugostiti zanimljive i drugačije ljude, posebno je zadovoljstvo!

Kao rukovodilac sektora promocije ATV-a, sa kakvim se izazovima susrećete i šta vas najviše raduje u tom poslu?

Stupar: Predstavljanje jednog brenda kao što je Alternativna televizija izazov je sam po sebi, dok je predstavljanje programskih sadržaja, ali i svakodnevna komunikacija i interakcija s gledaocima zaista posebno zadovoljstvo. Alternativna televizija je već 21 godinu, zahvaljujući svojim gledaocima, jedan od regionalnih TV lidera i siguran sam da će tako biti i u budućnosti. Ipak, najviše me raduje činjenica da je komunikacija zaista beskonačna i da postoji bezbroj kanala i alata putem kojih je moguće komunicirati s gledaocima i našim ciljnim javnostima. Nove i drugačije metode rada su ono što je specifično za ovaj posao, a svako ko radi ono što zaista voli je istinski srećan čovjek.

Na koji način jedan klasični medij poput televizije komunicira sa današnjim zahtjevima publike?

Stupar: Možda ću biti (malo) subjektivan, ali smatram da je televizija poseban medij i da će, bez obzira na digitalno doba, tako zauvijek i ostati. Dinamika, brzina, ali i sve ono što medij poput televizije nosi, kod gledalaca izaziva emociju, što je vrlo važno. Ipak, na svakom od nas je posebna odgovornost – odgovoriti na zahtjeve publike poštujući sve etičke i druge norme novinarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije