TV

TV m:agazin: Nova doza vijesti iz svijeta tehnologije i nauke

TV m:agazin: Nova doza vijesti  iz svijeta tehnologije i nauke
TV m:agazin: Nova doza vijesti iz svijeta tehnologije i nauke

Posljednje majsko izdanje emisije m:agazin na programu Alternativne televizije vas očekuje u subotu 28.05.2016. godine od 16:15 časova. Novu dozu vijesti iz svijeta tehnologije i nauke ovaj put vam donosi Brankica Raković, a između ostalog imaćete priliku da vidite novitete iz Huawei-ja, kameru koja vam omogućava da pazite na vašeg kućnog ljubimca i kada niste kod kuće i poseban displej iz Microsoft-a koji unaprijed zna da ćete ga dodirnuti.

Huawei je pored luksuznijih telefona iz Mate i P serije predstavio i nešto povoljnije telefone iz edicije pod nazivom Honor, koja predstavlja jedan od najpopularnijih brendova pod okriljem ove kompanije. Dva modela koja su posebno privukla pažnju su Honor 5x i Honor 7. Honor 5x je moderan telefon koji dolazi sa ekranom veličine 5,5 inča i sadrži brojne inovativne funkcije, dok Honor 7 krasi 5,2-inčni displej i metalno kućište dorađeno posebnom air brush tehnikom, te nudi mnoštvo multimedijalnih mogućnosti.

Jeste li se ikada zapitali šta vaš kućni ljubimac radi kada ostane sam kod kuće, da li je tužan i kako uopšte doživljava vaše odsustvo? Kamera po imenu Furbo prva je na svijetu koja će vam pomoći da pazite na vašeg psa kako bi bio siguran kada niste sa njim. Ova interaktivna kamera vam omogućava da slušate i pričate sa vašim psom kada niste kod kuće, ali i da mu putem aplikacije na telefonu date poslasticu, te da ga na taj način obradujete.

Naučnici iz Microsoft-a žele unijeti zanimljivu inovaciju na mobilne telefone kada su u pitanju ekrani osjetljivi na dodir. Zahvaljujući „pre.touch sensing“ opciji telefon može predvidjeti interakcije, odnosno osjetiti prste korisnika koji se nalaze par centimetara iznad ekrana. U kompaniji vjeruju da će ova korisna funkcija svoju primjenu pronaći u aplikacijama poput Office-a, igranju igrica, a možda bi zauvijek mogla i riješiti problem otisaka prstiju koji ostaju na ekranima mobilnih telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije