TV

Trijumf Tejlor Svift na dodjeli MTV nagrada

Trijumf Tejlor Svift na dodjeli MTV nagrada
Trijumf Tejlor Svift na dodjeli MTV nagrada

Tejlor Svift je sa četiri osvojene statuete bila zvijezda ovogodišnje dodjele MTV muzičkih nagrada, koja je održana u nedjelju naveče u Los Anđelesu, ali je njen susret s reperom Kanjeom Vestom, koji je najavio da će se kandidovati za predsjednika SAD 2020. godine, bio vrhunac večeri.

Vestu, koji je 2009. godine uletio na scenu i oteo mikrofon Sviftovoj, koja je zahvaljivala na nagradi, u nedjelju uveče "Majkl Džekson vanguard" nagradu uručila je upravo ova mlada koleginica, zatvorivši tako krug.

"Svi pamte naš susret na VMA, ali ono što ne znaju jeste da je njegov album prvi koji sam kupila kada sam imala 12 godina", rekla je pjevačica, a onda, uz blagu dozu parodije na njegov govor kada joj je prije šest godina "oteo" nagradu, rekla svim dobitnicima MTV priznanja da je srećna zbog njih i da će ih pustiti da završe svoje govore. Takođe, rekla je da Kanje Vest ima jednu od najboljih karijera ikada.

Poslije stojećih ovacija, Vest je govorio o autentičnosti umjetnosti u muzici i u jednom trenutku je kritikovao organizatore dodjele nagrada i MTV zbog toga što su incident sa Sviftovom ponavljali više puta kako bi imali veću gledanost.

"Poslije te noći pozornica je nestala, ali je uticaj na ljude ostao", rekao je Vest i završio govor riječima: "Odlučio sam da se 2020. godine kandidujem za predsjednika."

Sviftova je dobila glavnu nagradu u obliku kosmonauta za spot godine, za spot prepun zvijezda "Bad Blood", koji je navodno o njenom sukobu s koleginicom Kejti Peri.

"Znam da je bilo dosta diskusije o značenju ovog spota, ali srećna sam što 2015. godine živimo u svijetu gdje dječaci mogu da se igraju princeza, a djevojčice vojnika", rekla je pjevačica.

U muškoj konkurencij nagradu za najbolji video dobio je pjevač Mark Ronson, za "Uptown Funk".

Nagradu za najbolji hip-hop video dobila je američka pjevačica Niki Minaž za pjesmu "Anaconda".

Veče u Los Anđelesu biće upamćeno i po tome što su se Tejlor Svift i Niki Minaž na neki način pomirile, pošto su prethodno razmijenile provokativne poruke na Twitteru.

Svađa dvije umjetnice počela je pošto je Tejlor Svift nominovana za najviše, devet MTV nagrada, što je Minažova prokomentarisala ocjenom da za nagradu za najbolji video mogu da budu nominovane samo jako mršave pjevačice.

Ceremoniju dodjele nagrada u Los Anđelesu vodila je pjevačica Majli Sajrus, koja je takođe razljutila Niki Minaž, pošto je u jednom intervjuu rekla da pevačica nije fina.

Minažova je veče u Los Anđelesu iskoristila da to ironično prokomentariše, a Sajrusova se opravdala, rekavši da su novinari pogrešno interpretirali njenu izjavu.

Dodjela MTV nagrada tradicionalno je poznata po šokantnim momentima, a ni ovogodišnja nije bila izuzetak pošto je razgolićena Majli Sajrus psovala dok je vodila šou, pokazala grudi i izvela novu pjesmu o pušenju marihuane.

Problematični pjevač Džastin Biber vratio se na scenu poslije dvogodišnje pauze sa dvije nove numere, zaplakavši na kraju istih.

Sviftova je osvojila četiri VMA nagrade, uključujući najbolji ženski video i najbolji pop video za "Blank Space".

Reper Feti Vap proglašen je umjetnikom na koga treba obratiti pažnju, dok je ljetni hit Bruna Marsa i Marka Ronsona "Uptown Funk!" najbolji muški video, a "Anaconda" Niki Minaž najbolji hip-hop video.

Sav sjaj pozornice na dodjeli MTV Video Music nagrada prethodno je najavila šetnja crvenim tepihom.

Britni Spirs, Rita Ora, Niki Minaž i Emili Ratajkovski samo su neke od ikona šou-biza koje su se prošetale ispred fotoaparata na ulazu.

Tradicionalna, 32. dodjela nagrada za najbolje spotove najpopularnijih izvođača današnjice potvrdila je ustaljeni recept po kojem se gledaoci privlači ekstravagancijom, obaranjem barijera i što (ne)privlačnijom svečanom odjećom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije