TV

Vere i zavere, dokumentarci i Sat zabave na ATV-u

Vere i zavere, dokumentarci i Sat zabave na ATV-u
Foto: N.N. | Vere i zavere, dokumentarci i Sat zabave na ATV-u

​U okviru nove programske šeme, gledaoci Alternativne televizije imaće priliku od utorka da gledaju seriju "Vere i zavere" snimljenu po romanu književnika Aleksandra Tišme u produkciji RTV Vojvodine. Serija će u programu ATV-a biti emitovana svake sedmice od utorka do četvrtka u 20 casova.

U pitanju je vjerodostojan prikaz veličine Tišminog djela objavljenog 1983. godine. Smještena u specifican novosadski milje, serijom je obuhvaćen period od Drugog svjetskog rata do kasnih šezdesetih dvadesetog vijeka, kada Novi Sad prolazi kroz značajne političke, društvene i etničke promjene, kao i one na nivou značenja osnovih pojmova - časti, morala, ljubavi, vjere i lične sreće. U središtu zbivanja je ljubavna priča, afera izmedu Inge Lebenshajm (Nina Janković), novosadske Njemice zanosne ljepote, koja se 20 godina nakon rata vraća iz Beča u svoj rodni Novi Sad i Sergija Rudića (Goran Bogdan), heroja Drugog svjetskog rata, koji se nije snašao u poslijeratnom životu, i koji se svakog vikenda vraća u Novi Sad bježeci od svog, poslovno i emotivno zaglibljenog života u Beogradu.

Uz ovu odličnu TV seriju, podjednako važni noviteti u programskoj šemi ATV-a su sadržajno i tematski kvalitetni TV formati poput emisija - "Dok anđeli spavaju" koju gledaoci Alternativne televizije mogu da gledaju srijedom u 21 čas, dok nedjeljom 20 časova  gledaoci ATV-a će uživati u podjednako kvalitetnom sadržaju, a radi se o serijalu intervjua posvećenih duhovnom putu čovjeka, autora Aleksandra Gajšeka "Agape“.

Novom programskom šemom, vikend je rezervisan za filmski, ali i vrhunski dokumentarni program. Ciklus srpskih dokumentarnih filmova subotom u 20 časova, „otovrio“ je prvi u nizu filmova doajena dokumentaristike Dragana Elčićafilmova "Sarajevski egzodus- tri tacke na mir", nakon kojeg slijede filmovi "Krstić" itd.

Kreirajući novu programsku šemu, ATV je razmišljala o svim generacijama gledalaca. Uz kvalitetne filmove i serije, odličane edukativne, zabavne i informativne sadržaje, posebno je se nameće novitet - "Sat vremena zabave uz ATV". U pitanju je TV sadržaj kreiran u namjeri da relaksira nakon stresnog i zamornog radnog dana. Od ponedjeljka do petka gledaoci Alternativne televizije ne propuštaju priliku da se dobro nasmiju uz zauvjek popularnu seriju "Alo, alo" satkanu od britkog britanskog humora, a zatim se dobro zabave testirajući svoje znanje, a mnogi od njih i zarade uz telefonski kviz "Ogledalo" bez dodatnih troškova. Svi detalji o kvizu Ogledalo su na portalu atvbl.com.

Novom programskom šemom, ATV se opredijelila za kvalitetan TV sadržaj, kao jedinom alternativom, kao odgovor na savremene izazovima televizijske produkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije