TV

Zavirite u unutrašnjost ljudskog tijela uz pomoć neobične majice

Zavirite u unutrašnjost ljudskog tijela uz pomoć neobične majice
Zavirite u unutrašnjost ljudskog tijela uz pomoć neobične majice

Mali predah od pretpraznične atmosfere potražite u subotu, 30.04.2016. godine, na Alternativnoj televiziji, gdje vas u 16:15 časova čeka voditeljka Jelena Babić sa najnovijim izdanjem emisije m:agazin. Saznaćete u kakvom će to ruhu ponovo zasvirati gramofonske ploče, kako da uz pomoć majice vidite svoje unutrašnje organe i kojim to slušalicama potpuno možete blokirati buku.

Vrijeme je da skinete prašinu sa vaše kolekcije starih ploča, jer se gramofoni ove godine vraćaju u modu. Zbog sve veće popularnosti vinila među mlađom populacijom japanske kompanije Panasonic i Sony odlučne su vratiti grаmofonski zvuk na velika vrata. Ljubitelji vinila tvrde da digitalni nosači zvuka ne mogu da se porede sa onim koji proizvodi gramofonska igla. Legendarni Panasonic-ov brand Tehnics, sa modelom gramafona SL1200, je decenijama bio pojam za kvalitetan zvuk, a u kompaniji su za ovu godinu najavili upravo redizajniranu verziju kultnog uređaja.

Da tehnologija može u isto vrijeme biti i zabavna i edukativnog karaktera pokazuje primjer majice kroz koju će najmlađi imati kompletan uvid u unutrašnje organe. Uz pomoć Virtuali-Tee majice i istoimene aplikacije djeca će, nakon što je obuku, moći istraživati svoje tijelo i učiti o ljudskoj anatomiji. Da bi na zabavan način vidjeli skrivenu unutrašnjost organizma mališani će se služiti tabletom ili telefonom, a ukoliko uređaj budu koristili sa setom za virtuelnu stvarnost cijelo iskustvo će biti još nevjerovatnije. Cijena ove specijalne majice neće biti viša od bilo koje druge majice, a aplikacija za Android i iOS mobilne uređaje biće potpuno besplatna.

RippleBuds su pametne slušalice koje su u stanju u potpunosti blokirati iritantnu buku koje nisu pošteđeni stanovnici velikih gradova. Inovativne slušalice važe za prve bluetooth slušalice opremljenje posebnim mikrofonom koji neutrališe preglasno okruženje na prometnim ulicama. Slušanje muzike će od sada biti poseban doživljaj, jer RippleBuds umanjuju ambijentalnu buku za čak 30 decibela. Ukoliko obavljate važne razgovore u hodu, vašeg sagovornika ćete uz pomoć ovih slušalica savršeno čuti. Posebno je i to da slušalice podržavaju glasovno upravljanje i rade na svim pametnim uređajima. Izdržljiva baterija je u stanju raditi čak pet sati, a uređaj posjeduje i opciju bežičnog punjenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije