TV

Zoran Šprajc intervjuisao najpopularnijeg hrvatskog političara 'Nikog'

Zoran Šprajc intervjuisao najpopularnijeg hrvatskog političara 'Nikog'
Foto: Ilustracija | Zoran Šprajc intervjuisao najpopularnijeg hrvatskog političara ' Nikog'

ZAGREB - Nakon što je redovno mjesečno istraživanje "CRO Demoskop" pokazalo da su učesnici ankete, u okviru ispitivanja o popularnosti političara, najčešće zaokruživali "niko", odnosno nijednog od "ponuđenih" političara, novinar Zoran Šprajc je u "RTL Direktu" odlučio i da ugosti - Nikog.

"Gospodine Niko, dobro veče, dobrodošli u 'RTL Direkt'. Kako se osjećate kao najpopularniji hrvatski političar? Da, vi se kao Niko osjećate nikako, a zamislite kako se tek sad osjećaju oni koji su dosad mislili da su neko", rekao je Šprajc praznoj stolici preko puta sebe.

On je "Nikoga" upitao "kako je uspio u tako relativno kratkom roku da napravi ovako dobar politički rezultat, a posebno kako je uspio da prestigne dosad izuzetno popularnu predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović.

"Mislite da je tajna vašeg uspjeha što, za razliku od nje, vi pazite šta govorite, to jest ne govorite ništa? Dobro, predsjednica možda govori sve i svašta, nekad možda bolje da i ne govori, ali evo prestigli ste i premijera (Hrvatske Andreja Plenkovića) koji govori malo, a kad govori, kao da ništa ne govori? Kako ste to uspjeli da pobijedite?", upitao je novinar.

Šprajc je konstatovao da je njegov imaginarni gost "stvarno skroman".

"Ali kad uzmemo da ste potukli i (predsjednika SDP) Davora Bernardića, to je zaista politički fenomenalan uspjeh. Obzirom da ste vi Niko, čovjek bi očekivao mrtvu trku između vas dvoje, a vi ste ga potpuno izbacili s ove liste? Dakle, mislite da njegovo vrijeme tek dolazi jer dolazi vrijeme ničega?", upitao je ponovo novinar.

On se na kraju zahvalio "Nikome" na razgovoru i poželio mu "puno uspjeha ni u čemu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije