Zanimljivosti

Baka koja je cijelom svijetu održala lekciju postala apsolutni hit

Baka koja je cijelom svijetu održala lekciju postala apsolutni hit
Baka koja je cijelom svijetu održala lekciju postala apsolutni hit

Koliko smo svi isti, ovisni o internetu, komunikaciji i "pametnim telefonima", najbolje ilustruje ova fotografija koja je postala popularna na društvenim mrežama.

Zavisnost o internetu, komunikaciji u svakoj sekundi i "pametnim" telefonima radikalno je promijenila životne navike većine ljudi. Mobilni telefon se gotovo nikada ne ispušta iz ruke, postao je predmet obožavanja i sredstvo kojim želimo zabilježiti svaki trenutak.

Koliko je ova pomama daleko otišla, najbolje govori fotografija nastala na crvenom tepihu promocije potencijalnog filmskog hita "Black Mass" režisera Skota Kupera, s Džonijem Depom u glavnoj ulozi, održana u septembru u Bostonu (SAD).

Fotografija koja je postala totalni hit na društvenim mrežama, i koju je na Twitter profilu Vajnea Dahlberga lajkovalo skoro 14.000 ljudi, uz 12.000 retvitova, prikazuje gomilu ljudi od kojih baš svi osim jedne smirene bake u rukama drže mobilne telefone i pokušavaju snimiti svaki trenutak na red karpetu.

Pogađate, svi su ostali u sjenci nove internetske junakinje "old school" bake, koja je pokazala da se živjeti može i bez smartphonea.

"Ovo je moja nova najdraža fotografija svih vremena", napisao je Dahlberg u opisu fotografije koja će uću u antologiju internetskih hitova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije