Zanimljivosti

Betmen u borbi protiv korumpiranih birokrata

Betmen u borbi protiv korumpiranih birokrata
Betmen u borbi protiv korumpiranih birokrata

Svi sanjaju da imaju svog superheroja, koji će ih spasiti u odsudnim trenucima. Svog superheroja dobili su i stanovnici jednog austrijskog gradića jer je čovjek, koji tvrdi da je Betmen, poslao pismo gradonačelniku i ostalim gradskim zvaničnicima, tvrdeći da je spreman da preduzme određene korake i krene u akciju.

Ovo neobično pismo, koje je potpisano sa Brus Vejn, što predstavlja Betmenov identitet, došlo je prošle sedmice na adresu gradonačelnika Hanesa Hajdea, koji se godinama nalazi na čelu Gradskog vijeća Bas Išla.

U ovom pismu Betmen kritikuje "gradske čuvare" jer smatra da ne preduzimaju dovoljno protiv sve rasprostranjenije pošasti - droge, koja se može naći na ulicama ovog gradića.

"Ovo pismo je prvenstveno zbog djece, zbog njihovog obrazovanja, ali i zbog ravnoteže u ovom gradu, koji je u opasnosti ukoliko se hitno nešto ne preduzme", stoji u ovom pismu.

Iako u ovom pismu on hvali gradonačelnika Hajdea, svu krivicu svaljuje na "korumpirane birokrate", posebno policajce i političare, koji su i razlog ovako lošeg stanja. Takođe, on ih kritikuje i što u ovo savremeno doba ne koriste tehnologiju koja im je na dohvat ruke, a koja je krajnje neophodna.

Baš poput superheroja, potpisnik pisma objašnjava da je multimilioner, koji ima potrebnu tehnologiju na raspolaganju, kojom se može boriti protiv "ološa koji uništava ovaj grad, koji su njegovi roditelji izgradili".

"Betmen" je gradonačelniku napisao da on planira da preduzme određene akcije, pa čak ako treba i akciju odmazde kako bi pravdu i istinu istjerao na vidjelo.

Takođe, gradonačelniku je poručio da će svaki pokušaj da se otkrije njegov identitet biti neuspješan, jer je on "uvijek korak ispred drugih". U svakom slučaju, gradonačelnik je pismo predao policiji.

Inače, od svih mjesta u Austriji, Bad Išl je možda i jedno od najljepših i najmirnijih mjesta u regionu Salckamergut. Gradonačelnik je uvjeren da im nije potreban bilo kakav osvetnik niti zaštitnik.

U svakom slučaju, gradić s 13.000 stanovnika teško da predstavlja izazov za superheroja, posebno ako se uporedi s kriminalnim podzemljem Gotam Sitija. Zapravo, ovo pismo ima i neke pozitivne posljedice. Naime, prošlog vikenda svakom prolazniku u centru grada koji je imao Betmenovu masku ili majcu sa Betmenovim likom nuđeno je besplatno pivo.

Bad Išl je smješten u središnjem dijelu države. Značajan je grad u pokrajini Gornja Austrija, gdje se nalazi u okviru okruga Gmunden.

Bad Išl je poznata banja u Austriji, koja je u doba Habzburgovaca bila često odredište carske porodice.

Grad se nalazi u dolini rijeke Išl, po kojoj je vjerovatno i dobio ime. Oko grada se strmo izdižu Alpe i nepregledna šumska prostranstva.

Danas Bad Išl ima između 13.000 i 14.000 stanovnika, mada broj gradskog stanovništva stagnira poslednjih decenija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije