Zanimljivosti

Bicikl na struju najpoželjniji poklon u Švedskoj

Bicikl na struju najpoželjniji poklon u Švedskoj
Foto: N.N. | Bicikl na struju najpoželjniji poklon u Švedskoj

Švedski institut koji se bavi istraživanjem tržišta je predvidio da će električni bicikl biti najpopularniji poklon tokom božićne praznične groznice u ovoj razvijenoj zemlji.

Kompanije iz Švedske koje se bave proizvodnjom električnih bicikala su već započele reklamne kampanje za svoje građane koji žele da putuju na posao na zdrav i moderan način.

"Električni bicikl je ono što želi svaki prosječni švedski potrošač. Sa ovim prevoznim sredstvom podižemo svijest o klimatskim promjenama. Osim zdravog načina života koji promoviše ovo prevozno sredstvo, on takođe nudi i mogućnost slobode za svakog korisnika", istakli su iz Instituta za istraživanje tržišta Švedske.

Danas u modernom vremenu jedan od deset bicikala prodatih u Švedskoj je na struju. Od septembra 2016. godine do avgusta 2017. godine ukupno 67.500 električnih bicikala je prodato u ovoj razvijenoj zemlji.

Vlasti Stokholma su ranije istakle da će mreža javnih bicikala biti zamijenjena mrežom novih visoko tehnoloških dvotočkaša, te vjeruju da će to biti prva ovakva mreža u svijetu.

Električni bicikli iz godine u godinu postaju sve popularniji, a sami Šveđani ističu da je ovo prevozno sredstvo odlična investicija. Ušteda na gorivu obezbjeđuje bezbrižnu i ekonomičnu vožnju bez imalo naprezanja. Električni bicikli su odlični i za starije ljude koji su navikli da im dvotočkaš bude glavno prevozno sredstvo, ali više nisu u stanju da se naprežu vozeći ga.

Stručnjaci ovog instituta su na osnovu istraživanja želja i potreba svog stanovništva došli do zaključka da kada su u pitanju božićni pokloni, svaki švedski građanin želi poklone koji su u trendu i koji oslikavaju vrijeme u kojem živimo. Prethodnih godina najtraženiji poklon u Švedskoj su bile virtuelne naočare i robotizovani usisivač za prašinu.

Tradicija predviđanja najtraženijeg božićnog poklona u ovoj nordijskoj zemlji traje već 30 godina, i do sada se pokazala jako preciznom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije