Zanimljivosti

Bivši pripadnik Vazdušnih snaga SAD: Američka vojska u Dejtonu drži mrtve i žive vanzemaljce

Bivši pripadnik Vazdušnih snaga SAD: Američka vojska u Dejtonu drži mrtve i žive vanzemaljce
Foto: Ilustracija | Bivši pripadnik Vazdušnih snaga SAD: Američka vojska u Dejtonu drži mrtve i žive vanzemaljce

Rejmond Šimanski, penzionisani inženjer američkih Vazdušnih snaga u javnost je izašao sa šokantnim tvrdnjama kako američka vojska u posjedu ima mrtva tijela vanzemaljaca. To nije sve, jer Šimanski tvrdi da američka vojska posjeduje i još uvijek žive vanzemaljce koje proučavaju već decenijama.

Šimanski je 39 godina radio za Vazdušne snage, a tvrdi da su vazemaljci u bazi "Rajte-Peterson" u Dejtonu (Ohajo), dovedeni nakon pada NLO-a 1947. u Rozvelu, prenosi "Daily Mail". 

On tvrdi da pouzdano zna da su neki od vanzemaljaca bili živi, i to godinama nakon što su ih "uhvatili", a njegov mentor mu je rekao o sistemu tajnih tunela u kojima se oni nalaze.

Rozvel

"Jesi li čuo za naše vanzemaljce?", tim pitanjem je mentor započeo tu temu tokom prve nedjelje koju je Šimanski radio u bazi. Osim toga, rekao mu je da se u bazi nalaze i razni uređaji iz broda vanzemaljaca.

Njegova priča potvrđuje teoriju o padu vanzemaljaca u Rozvelu u koju brojni teoretičari zavjera vjeruju. Dana 8. jula 1947. godine nedaleko od jedne farme u Rozvelu usred jake oluje srušio se neobičan predmet.

Vlasnik farme pronašao je čudne metalne ostatke tog predmeta.

"Bili su slični foliji, ali kad bi je zgužvali, vratili bi se u u prvobitni oblik", rekao je sin vlasnika farme.

Sve više sumnji pojavilo se kada se američka vlada, nekoliko sati nakon prvobitne izjave u kojoj su rekli da se srušio "leteći tanjir", obratila javnosti rekavši da se zapravo srušio meteorološki balon.

Priča je dugo uspjela da ostane zataškana, ali 1978. godine vojnik Džesi marsel, koji je učestvovao u prikupljanju ostataka letjelice, u jednom intervjuu je otkrio da je priča o meteorološkom balonu bila samo pokriće nakon čega su krenule brojne teorije zavjere. Sumnje su se povećale kada je Volter Hout, saradnik za odnose s javnošću Vojnog aerodroma u Rozvelu, saopštio da je nađen “leteći tanjir”.

Hout je na samrti priznao da je priča o meteorološkom balonu služila da se zamaskira slučaj i tvrdio je da je vidio vanzemaljce.

1994. godine američke Vazdušne snage objavile su izvještaj o tom incidentu rekavši da su pronađeni ostaci pripadali balonu koji je bio dio projekta kodnog imena "MOGUL" iza kojeg se skrivala namjera špijuniranja Rusa i njihovog nuklearnog programa.

Što se tiče groteskno deformisanih bića koje su vidjeli brojni svjedoci, američke snage tvrde da se zapravo radilo o lutkama koje su se koristile za testiranje projekta. I 70 godina kasnije misterija se nastavlja.

(Express.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije