Zanimljivosti

Brazilac tetovažama maskira strije i crne podočnjake

Brazilac tetovažama maskira strije i crne podočnjake
Foto: N.N. | Brazilac tetovažama maskira strije i crne podočnjake

Brazilski tattoo majstor pronašao je jedinstven način za uklanjanje tamnih podočnjaka i strija na tijelu korištenjem mastila za tetoviranje.

Tamni podočnjaci i strije na tijelu su česta pojava kod većine stanovništva i veliki broj ljudi pokušava na razne načine da se riješi ovih tjelesnih mana. Zbog ovog problema razvijena je ogromna kozmetička industrija krema, losiona, kao i razvoj klinika za plastične operacije. Brazilski tattoo majstor je pronašao jednostavnije i djelotvornije rješenje.

Rodolfo Tores iz Sao Paula koristi mastilo u boji kože da sakrije nepoželjne strije i tamne podočnjake. Tačna tehnika kojom se služi ovaj umjetnik javosti još nije poznata, a ono što se dosad zna je da koristi razne načine sjenčenja da bi stvorio optičku iluziju savršene kože.

Brazilska Nacionalna agencija za sanitarnu ispravnost "Anvisa" je odobrila njegovo mastilo kao proizvod koji ne može naškoditi zdravlju.

Ovaj umjetnik prije svakog termana tetoviranja radi na stvaranju unikatne nijanse tonova boje kože u zavisnosti od kože klijenta.

Nepravilnosti na tijelu se sakrivaju tako što mastilo ulazi duboko pod kožu ispod strija i crnih podočnjaka, dajući im prirodnu boju kože. Nakon što tetovaže zarastu, koža je glatka i izgleda svježije. Njegovi klijenti već nakon 60 dana od tetoviranja mogu da se izlažu suncu bez straha da će doći do infekcije ili promjene pigmenta tetovaže.

Ono što je brinulo većinu njegovih klijenata je činjenica da ljudsko tijelo mijenja boju u zavisnosti od godišnjeg doba, pa je tako zimi svjetlija, a ljeti tamnija koža u zavisnosti od izlaganja suncu. Majstor za tetovaže Tores ističe da je pronašao rješenje i za ovaj problem.

"To nisu mikropigmenti. To je tetovaža. Možete živjeti normalan život nakon tetoviranja i izlagati se suncu bez straha da će tetovaža biti drugačije boje", rekao je Tores.

Zahvaljujući svom izumu, Tores je stekao veliki broj pratilaca na društvenim mrežama, a njegov Instagram nalog trenutno broji preko 1,4 miliona pratilaca. Veliki broj slavnih ličnosti iz Južne Amerike su njegovi svakodnevni klijenti.

Pojedini dermatolozi su izrazili zabrinutost zbog Toresove metode uklanjanja strija i podočnjaka tvrdeći da se svaka tetovaža godinama mijenja oblikom i bojom, što je Tores oštro demantovao.

S druge strane, dr Džejmi Švarc, ugledni plastični hirurg, je istakao da je Toresov način korekcije nepravilnosti na koži dosad najdjelotvorniji i najbolji način za uklanjanje kožnih nepravilnosti.

Brazilski umjetnik je istakao da je ovo zasad samo početak njegovog rada na poboljšanju izgleda njegovih klijenata, te da će se u budućnosti posvetiti i maskiranju ožiljaka mastilom za tetoviranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije