Zanimljivosti

Čarolija kafe: Pogledajte kako umjetnica Cinzia Bolognesi servira omiljeni napitak (FOTO)

Čarolija kafe: Pogledajte kako umjetnica Cinzia Bolognesi servira omiljeni napitak (FOTO)
Čarolija kafe: Pogledajte kako umjetnica Cinzia Bolognesi servira omiljeni napitak (FOTO)

Doručak i ispijanje kafe za ilustratoricu Cinziu Bolognesi početak je kreativnoga dana, u kojem kreira čarobne ilustracije, pored kojih servira šalicu omiljenog toplog napitka. Njena kafa, a ponekad i pokoji keksić u tren oka postaju čarobna stijena na kojoj se budi sirena, djevojčica koja leti u oblacima ili ljuljačka što na nebu visi, pričvršćena balonima…

“Jedno jutro, ima tome sad već dosta, doručkovala sam na tamnom papiru, kakav inače koristim za posao. Na njemu su bili komadići keksa, koje sam posmatrala. Počela sam crtati oko njih i tako se rodila ova ideja”, rekla je umjetnica.

Inspiraciju pronalazi u sinu, vlastitom domu, gradu Bolonji i predivnoj prirodi koja ju okružuje. Djevojčica koja leti na lišću, u oblacima. Jesen je ušla u umjetničin dom.

“Ilustracija je moja strast”, kaže Cinzia, koja je usavršila i digitalne tehnike crtanja. Grafički je dizajner i digitalni ilustrator. Ima i svoju web stranicu.

“Nekome treba malo više kafe”, našalila se ilustratorica, komentirišući uspavanu ljepoticu pored koje je postavila šolju kafe.

Umjetnica i dalje preferira olovku i papir, ali je u popis svojih vještina dodala i digitalnu komponentu. “Svoje sam likove uvijek stvarala na tradicionalan način, na papiru i s olovkom. Međutim, kada sam za rođendan dobila iPad morala sam iskušati nove mogućnosti. Upoznala sam softwer, završila sam kurs, bilo je prilagođavanja. Prelaz sa papira na digitalnu spravu nije jednostavan. Slično je sa knjigama, zar ne?”, napisala je na svojoj stranici.

Bez obzira stvara li ih na tabletu ili na papiru što ga je prostrla na stolu u kuhinji, njene su ilustracije i dalje pravi mamac za ljubitelje kafe. Jutro isprepleteno bajkovitim prizorima i miris kafe.

(NN, net.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije