Zanimljivosti

Četvorogodišnjak spasio život majci

Četvorogodišnjak spasio život majci
Četvorogodišnjak spasio život majci

Četvorogodišnji Roman iz Velike Britanije spasio je život svojoj majci koristeći aplikaciju Siri, ličnu pomoćnicu koja pomaže korisnicima, koja ga je spojila sa hitnom službom.

U saopštenju londonske policije navedeno je da se četvorogodišnji Roman igrao s mlađom braćom u kući, a onda je primijetio da njegova majka leži na podu. Prišao joj je i dozivao je, ali ona nije reagovala. Kada je shvatio da joj je potrebna pomoć Roman je uzeo njen iPhone, otključao ga pritiskom palca na telefon i koristio Siri aplikaciju za pomoć pri pozivu hitne službe.

Nakon toga je stupio u kontakt s operaterom, koji ga je pitao za adresu. Policija i hitna pomoć bili su na mjestu događaja nakon 13 minuta. Bolničari su ženi u nesvijesti pružili prvi pomoć, a nakon što je došla svijesti prebačena je u bolnicu.

Policija je objavila i audio-zapis razgovora s četvorogodišnjim Romanom u cilju ukazivanja na važnost učenja djece o postupcima u hitnim slučajevima.

"Veoma je bitno da vaše dijete zna koja mu je kućna adresa i kako da pozove policiju ili hitnu službu u hitnim situacijama", rekao je glavni inspektor Ejd Adelekan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije