Zanimljivosti

Doktori u stomaku Ruskinje pronašli 152 metalna predmeta

Doktori u stomaku Ruskinje pronašli 152 metalna predmeta
Foto: N.N. | Doktori u stomaku Ruskinje pronašli 152 metalna predmeta

U stomaku jedne ruske penzionerke hirurzi su pronašli i izvadili 152 šrafa, eksera, matice, te druge metalne predmete. Ruskinju, koja ima 74 godine, u bolnicu su doveli potpuno drugi problemi.

Tada joj je urađena gastroskopija, kako bi se provjerila moguća anemija.

Doktorka Irina Goliševa, koja je obavila proceduru, utvrdila je da su grlo i jednjak paci-jentkinje u idealnom stanju, ali zatim je endoskop otkrio neočekivani sadržaj želuca: u njemu se nalazila ogromna količina stranih metalnih tijela.

Poslije detaljnog pregleda doktorka je utvrdila da se radi o ekserima i šrafovima. Pokuša-la je pomoću endoskopa da ih izvadi, ali je uspjela da izvuče samo četiri eksera. Nije željela ženu da izlaže daljem riziku i hitno je pozvala hirurge radi konsultacija.

Među uklonjenim stranim tijelima bili su dugački ekseri, veliki šrafovi, matice, reze za vrata, dijelovi armature dugi do 15 centimetara, pa čak i srebrni lančić finoće 925. Na kraju su iz želuca izvađena 152 metalna predmeta koji su već počeli da oksidiraju, a niko nije mogao da kaže koliko dugo su se predmeti tu nalazili. Pacijentkinja ne može da objasni kako su se ekseri i šrafovi našli u njenom sto-maku, jer je poslije moždanog udara djelimično izgubila moć govora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije