Zanimljivosti

Francuske mesnice napadaju veganski aktivisti

Francuske mesnice napadaju veganski aktivisti
Foto: Ilustracija | Francuske mesnice napadaju veganski aktivisti

Mesari u Francuskoj su nedavno zatražili pomoć policije zbog stalnih napada na njihove mesnice koje izvode veganski aktivisti.

U pismu ministru unutrašnjih poslova Francuske, predsjednik francuske konfederacije mesara Žan-Fransoa Guhard je zatražio bolju zaštitu za više od 18.000 profesionalnih mesara u državi, od kojih su mnogi postali meta veganskih aktivista.

U aprilu sedam mesnica je poprskano crvenom bojom, koja predstavlja krv, a pored toga na mesnicama su porazbijana stakla i uništena je fasada raznim grafitima.

"Računamo na vašu pomoć i podršku države u nadi da će se što prije zaustaviti ovi napadi. Naši mesari više ne mogu da trpe psihičko, fizičko i verbalno maltretiranje", napisao je Guhard u pismu francuskom ministru unutrašnjih poslova.

Predsjednik konfederacije mesara je u pismu takođe istakao da ne očekuje od policije da stalno stoji ispred francuskih mesnica, ali se nada da će policija češće pratiti kretanja veganskih aktivista i na taj način spriječiti nove napade, koje je ovaj predsjednik uporedio sa terorizmom.

"Već nekoliko mjeseci naši mesari su zabrinuti za svoju bezbjednost, kao i zbog posljedica koje mogu da nastanu zbog načina života koji promovišu veganski aktivisti", naglasio je Guhard.

Predstavnik francuskih mesara je optužio i medije koji su u proteklih nekoliko mjeseci promovisali i podržavali veganski stil života.

"Ako oni ne žele da jedu meso, to je njihova odluka. Mi hoćemo da ljudi imaju poštovanja prema našem pozivu i našim mušterijama, a oni su većina francuskog stanovništva. Vegani su ti koji su manjina koja teroriše ostatak našeg naroda", naglasio je Guhard.

Predstavnik mesara je dodao da očekuje da će policija zaustaviti ovu grupu individualaca ili organizaciju koja stoji iza napada i koja direktno baca ljagu na francuske radnike koji pošteno zarađuju za život i koji su veoma profesionalni u svom poslu.

(Oddycentral.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije