Zanimljivosti

Gdje su i šta sada rade glumci iz Američke pite

Gdje su i šta sada rade glumci iz Američke pite
Gdje su i šta sada rade glumci iz Američke pite

Američka pita se pojavila u kinima 1999, a od tada je snimljeno nekoliko nastavaka, od odličnog “Američko vjenčanje” do ne tako dobrog “Američka pita: Gola milja...“.

Uglavnom znamo čime se Džejson Bigs bavi ovih dana, ali šta je sa ostatkom ekipe?

Džejson Bigs – Džim Levenstajn

Nakon prvog dijela “Američke pite”, Džejson Bigs je glumio i u 3 nastavka od kojih je najskoriji “Američko okupljanje” iz 2012. Tokom godina Džejson je postao poznat tumačenjem likova Jevreja, kao što je i Džim iz Američke pite, ali i u filmovima “Saving Silverman”, “Nacija Prozak” i “Nešto drugo”, iako Džejson nije Jevrej. Od 2012 do 2014 posuđivao je glas kornjači Leonardu u animiranoj seriji Nindža Kornjače. Većina ga poznaje po ulozi bivšeg Pajperinog dečka iz filma “Narandžasta je nova crna”. 2015 je glumio Gaja, oca koji očekuje bebu u filmu “Vozi, rekla je”, zajedno sa Ešli Tisdejl.

 

Alison Hanigan – Mišel Flaerti

Alison Hanigan je široj publici mnogo paznatija po TV serijama, nego po filmovima. U vrijeme kada se pojavila u Američkoj piti, još uvijek je igrala ulogu Vilou Rosenberg, najbolju drugaricu Bafi, u tinejdžerskoj seriji “Bafi, ubica vampira”. Kratko nakon završetka snimanja te serije, Alison je dobila ulogu Lili u “Kako sam upoznao vašu majku”, postajući tako dio jednog od omiljenih TV parova. 2003 udala se za kolegu Aleksa Denisofa sa kojim ima dvoje djece. Alison će se tokom ove godine pojaviti u “Modernoj ljubavi” zajedno sa Džonatanom Benetom.

 

Kris Klajn – Kris “Oz” Ostrajker

Još dok je snimao serijal “Američka pita”, Klajn je bio u vezi sa glumicom Kejti Holms. Par je čak bio i vjeren, ali

su raskinuli 2003. Kasnije je  Klajn uhapšen zbog vožnje pod uticajem narkotika, nakon čega je otišao na rehabilitaciju. Od tada se očistio, oženio i nastavio da glumi. Neki od njegovih skorijih radova uključuju seriju “Dru i Vilfred” i filmove “ Kako živimo” i “Oštećeni”.

 

Šon Vilijam Skot – Stiv Stifler

Jedna zanimljivost vezana za Šona Skota je da je za angažman u prvom dijelu “Američke pite” bio plaćen samo 8.000 dolara. On je tek u “Američkom vjenčanju” postao jedan od glavnih likova, što je prilično iznenađujuće budući da je on jedan od najupečatljivijih likova. Odmah nakon “Američke pite” dobio je glavne uloge u “Ortak, gdje su mi kola?”, “Putovanje” i “Krajnje odredište”. Od 2006 pozajmljuje glas oposumu Krašu iz “Ledenog doba”.

 

Edi Kej Tomas – Pol Finč

Odmah nakon prvog dijela “Američke pite”, Edi se pojavio u seriji “Off Centre” kao Majk Plat. Igrao je Rozenberga u prva dva dijela filma “Harold i Kumar”. Glumio je i u seriji “Dok nas smrt ne rastavi” od 2006 do 2007, ali je zbog smanjenja budžeta, ostao bez uloge.

2014 pridružio se ekipi “Škorpiona” u ulozi Tobija Kertisa, a pojaviće si i u filmu “Lista”.

 

Tomas Ian Nikolas – Kevin Majers

Odmah nakon prvog dijela “Američke pite” Nikolas je imao manju ulogu u jednoj TV seriji, a gostovao je u serijama Medijum i Uvod u anatomiju. Utijelovio je  Frenka Sinatru u “Stealing Sinatra”, kao i Volta Diznija u “Volt prije Mikija”. Uskoro ćemo imati priliku da ga vidimo u filmovima “Zirovil”, “Stranci” i “Život sa nama”.

 

Šenon Elizabet – Nadia

Najveći filmski uspjesi Šenon Elizabet desili su se upravo u vrijeme snimanja Američke pite. 2001 pojavila se u “Džej i Sajlent Bob uzvraćaju udarac” i “Trinaest duhova”.  Njen “sporedni posao” je poker. Šenon često posjećuje Las Vegas kako bi učestvovala na raznim takmičenjima i šampionatima.

 

Tara Rid – Viki Lejtum

Kasnih ‘90tih i početnom ‘00tih Tara Rid je bila prilično popularna. Nakon uloga u Velikom Lebovskom, Džozi i Pusikets, i Van Vajlderu, njena karijera je krenula silaznom putanjom. Postala je poznata po mnogobrojnim plasičnim operacijama koje su joj se obile o glavu. Posljednji filmovi koje je snimila su tri, ne baš uspješna, dijela “Šarkanda”.

 

Judžin Levi – Džimov tata

Judžin Levi i njegove obrve su ušle u legendu. Kada ih vidite, ne možete a da ne pomislite na Američku pitu. On je jedini glumac koji se pojavio u svih 8 dijelova filma. 2008 za životno djelo mu je uručena nagrada koja se smatra najvišim kanadskim umjetničkim priznanjem. Nekoliko godina kasnije postao je član Kanadskog reda zahvaljujući svom doprinosu u sferi komedije i zaslugama za rad u humanitarnim organizacijama. U posljednje vrijeme, Levi se pojavio u seriji “Schitt’a Creek”, a tokom godine pozajmiće glas liku Čarlija u Diznijevom crtiću “Potraga za Dori”.

 

Nataša Lion – Džesika

Nataša Lion se osim u prvom, pojavila i u drugom dijelu “Američke pite”, ali ne i u ostalim nastavcima. Ona se uz Džejsona Bigsa pojavila u “Narandžasto je novo crno”. Za ulogu Niki Nikols bila je i nominovana za Emi 2014. Glumila je mnogo i u pozorištu pojavivši se u predstavama Dvije hiljade godina, Krv iz kamena i Žene iza rešetaka. Nataša ima i podeblji policijski dosije što joj je i pomoglo da se poveže sa likovima koje je glumila.

 

Mena Suvari – Heder

Mena u ovom filmu glumi djevojku u koju je Oz zaljubljen, ali nama je mnogo poznatija po ulozi koju je ostvarila u “Američkoj ljepoti” koji je prikazan iste godine kao i “Američka pita”. Kao i njena kolegica Šenon Elizabet, Mena igra poker. Učestvovala je i u Svjetskom takmičenju u pokeru u cilju skupljana sredstava za dobrotvorna društva. Tokom godina je glumila, kako u filmovima, tako i u raznim TV serijama, a pojavila se i u Američkoj horor priči, Južno od pakla i Čikaški vatrogasci.

 

Dženifer Kulidž – Stiflerova majka

Dženifer će za nas uvijek biti Stiflerova majka. Iako nije karakterna glumica, tokom karijere je uvijek glumila upečatljive likove. Tako je u Legalnoj plavuši glumila Elinu kozmetičarku, a u Pepeljuzi zlu maćehu Fionu. Trenutno glumi u CBS- ovom šou “Dvije švorc djevojke” zajedno sa Ket Denings i Bet Bers.

 

Kris Oven – Čak Šerman

Američka pita nije jedini tinejdžerski film u kojem se pojavio Kris Oven. Igrao je i Bukera Mekfija u nekoliko nastavaka filma “National Lampoon”. Posljednjih nekoliko godina nije imao nekog posla, ali se pojavio u komediji Seta Rogena “Veče prije”.

 

Erik Lajvli – Albert

Kladimo se da niste znali da je momak koji igra Alberta u Američkoj piti stariji brat Blejk Lajvli. Bez obzira na poznatu sestru Erik Lajvli je imao dosta posla na TV uključujući serije “Uvrnuti”, “Minuta sa Stenom Huperom”, “Moderni ljudi”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije