Zanimljivosti

Italijanka se udala sama za sebe

Italijanka se udala sama za sebe
Foto: BBC | Italijanka se udala sama za sebe

Žena iz Italije održala je kompletnu ceremoniju i organizovala svadbeno veselje za 70 gostiju, a pritom se udala sama se sebe!

"Duboko vjerujem da svako od nas, u prvom redu mora biti zaljubljen u sebe i voljeti samog sebe", kaže Laura Mesi, 40-godišnja fitnes instruktorka, koja dodaje:

"Možete imati svoju bajku, a da vam pritom ne treba princ. Mislim da sam upravo to i dokazala."

 Naravno, sama ceremonija vjenčanja koja je održana nema nikakvu zakonsku težinu.

Ipak, Mesijeva kaže da joj je drago što je postala dio sveprisutnijeg trenda širom svijeta koji je već i dobio naziv - sologamija.

Oni koji se zalažu za ova solo vjenčanja kažu da je zapravo riječ o samoljublju i prihvatanju. Naime, oni žele da budu isto prihvaćeni kao i normalno vjenčani parovi. To što nemaju drugu polovinu, ne znači da nisu srećni u svom solo braku.

Laura kaže da je na ideju ovog vjenčanja došla prije dvije godine, kada je okončala vezu dugu čak 12 godina.

"Tada sam rekla svojim prijateljima, ako ne nađem srodnu dušu do 40. rođendana, udaću se za samu sebe", kaže Laura i dodaje:

"Ako jednog dana pronađem čovjeka s kojim ću biti srećna, OK, biće mi drago. Ali i ovako želim da pokažem da nečija sreća ne treba da ovisi o princu na bijelom konju."

Mesijeva kaže da je prva Italijanka koja se udala sama za sebe. Naime, u maju se Nelo Ruđero, muškarac iz Napulja, oženio samim sebom, ali se još nijedna djevojka nije udala sama za sebe. Ipak, ovo nije novina u svijetu, jer se u Japanu već odavno žene i udaju za sebe. Štaviše, u Japanu postoji agencija koja organizuje svadbene ceremonije za žene koje žele da se udaju za sebe. Neki kažu da solo vjenčanja datiraju još iz 1993. godine, kada je zabilježeno prvo. Ova vrsta vjenčanja je bila tema mnogih knjiga, ali je inspirisala i neke epizode slavne serije "Sex and the City".

U SAD postoji veb-stranica koja nosi naziv "I Married Me", koja nudi sve za solo vjenčanje. U susjednoj Kanadi postoji agencija "Marry Yourself Vancouver" koja više od godinu dana organizuje ovakva vjenčanja, čije popularnost raste iz dana u dan.

Na početnoj stranici ovog veb-sajta stoji i natpis nad kojim se možete i zamisliti: "Singl je nova normala. Proslavite svoj solo status."

Ipak, ne pozdravljaju svi ovaj trend, jer ga smatraju više nego narcisoidnim i irelevantnim. Slični komentari su se pojavili i ispod slika Mesijeve, koja je bila prelijepa mlada: "Zaista tužno", "Šta je s mozgom?" Mesijeva je samo kratko odgovorila na ove komentare.

"Ništa i niko mi ne može skinuti osmijeh sa lica, jer sam srećna ovakva kakva jesam", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije