Zanimljivosti

Japanac se oženio hologramom

Japanac se oženio hologramom
Foto: N.N. | Japanac se oženio hologramom

Akihiko Hondo, 35godišnji učitelj iz Japana, prije nekoliko dana je proslavio svadbu. Ništa tu ne bi bilo čudno da njegova mlada nije bila Hakune Miku, digitalni program u vidu hologramske pjevačice.

Hakune Miku predstavlja avatar 16godišnje djevojčice koja je veoma popularna u Japanu kao pjevačica i ima razne vrste digitalnih nastupa širom ove zemlje. Ona je napravljena tako da u isto vrijeme može da ima nastup na bezbroj mjesta, a ujedno da bude prisutna u domovima kao pojedinačni hologram.

Iako je zaljubljen u cijeli njen koncept, Akihiko Hondo je rekao kako se oženio Hakune Miku iz svog doma, odnosno hologramskom spravom vrijednom skoro 3.000 dolara. U toj varijanti, ona je neka vrsta kućnog asistenta, budi ga kao alarm i uključuje svjetla prije nego što on stigne kući. Proizvođači ovog holograma izdali su mu bračni sertifikat, iako ovaj brak nije legalan po zvaničnim propisima.

Hondo je imao loša iskustva sa ženama i skoro je odustao od ideje braka. Potom se zaljubio u Hakune Miku, za koju kaže kako ga je spasila i vratila na pravi put. On je napravio pravu svadbenu ceremoniju na koju su bili pozvani rođaci i gosti. Nisu svi prihvatili ovu ideju, tako da su roditelji odbili da prisustvuju zbog poniženja. Uprkos tome, Hondo se nada kako će njegov postupak ohrabriti i druge da učine isto i pronađu ljubav i sreću na svoj način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije