Zanimljivosti

Kanađanke traže pravo da šetaju golih grudi

Kanađanke traže pravo da šetaju golih grudi
Kanađanke traže pravo da šetaju golih grudi

TORONTO - Nekoliko stotina žena protestovalo je u Vaterlou, u kanadskoj državi Ontario, tražeći zakonsko pravo da slobodno šetaju u toplesu ulicama.

Inicijativu su pokrenule tri sestre - Tamira, Nađa i Ališa Mohamed, kojima je nedavno policija naredila da se obuku nakon što su skinule majice tokom vožnje bicikla po toplom danu u centru grada Kičener, zapadno od Toronta.

"Policajac nas je zaustavio pod izgovorom rutinske tehničke kontrole da bi nam zapravo naložio da se obučemo", ispričala je Ališa, a prenose kanadski mediji.

Ališa, poznata kanadska pjevačica koja nastupa pod imenom Ališa Brila, istog trenutka je podnijela tužbu regionalnoj policiji.

Slučaj je zapalio drušvene mreže, a sestre Mohamed su pozvale na "miting podrške pravu žena da šetaju golih grudi".

Učesnice protesta "Gole s nama" defilovale su u toplesu kroz centar grada noseći transparente na kojima je pisalo "To su dojke, a ne bombe, opustite se" i "Golotinja nema veze sa seksom".

Sličan incident dogodio se prije nekoliko nedjelja na gradskom bazenu u Gelfu kada je jedan od zaposlenih prekorio osmogodišnju djevojčicu jer nije nosila gordnji dio kupaćeg kostima!?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije