Zanimljivosti

Kinez za šest mjeseci smršao i postao prvak u bodi-bildingu

Kinez za šest mjeseci smršao i postao prvak u bodi-bildingu
Foto: N.N. | Kinez za šest mjeseci smršao i postao prvak u bodi-bildingu

Kineski student Zang Šuai s Instituta za tehnologiju iz mjesta Hajlonđang dospio je na naslovne strane svih kineskih novina, nakon što je za samo šest mjeseci drastično promijenio svoj fizički izgled.

Mladi student je uspio za relativno kratko vrijeme izgubiti mnogo kilograma i postati šampion u bodi-bildingu u toj kineskoj pokrajini.

Prije nekoliko godina Šuai je bio zvijezda košarkaškog tima svog fakulteta, međutim teža fizička povreda ga je primorala da odustane od ljubavi prema ovom sportu. Kako nije bio u mogućnosti da trenira, Šuai je dobio preko 40 kilograma tjelesne mase i postao je jedan od debljih studenata na fakultetu.

Iznenadni dobitak prekomjerne težine naškodio je zdravlju mladog studenta, a osim fizičkog umora i pretjeranog konzumiranja brze hrane, Šuai dodaje da je osjetio i mentalne posljedice zbog zbijanja šala na njegov račun.

Zbog zdravstvenih poteškoća, kao i nelagodnosti koju je osjećao u društvu prijatelja, mladi student je odlučio da drastično promijeni svoju ishranu i u potpunosti se posveti treningu.

Za svega šest mjeseci uspio je da izgubi nevjerovatnih 40 kilograma. Međutim, ni to mu nije bilo dovoljno, pa se počeo profesionalno baviti bodi-bildingom, nakon čega su rezultati na njegovom tijelu bili zapanjujući.

Sam student tvrdi da se tokom treninga u njemu rodila velika ljubav prema bodi-bildingu te zbog toga želi da se i dalje profesionalno bavi ovim sportom.

Naporan rad se na kraju isplatio jer je na posljednjem takmičenju u Kini ovaj student postao najbolji bodi-bilder.

Danas Šuai radi kao fitnes instruktor u svom rodnom gradu i dodaje da će se i u budućnosti takmičiti u ovom sportu.

"Promijenio sam mnogo nezdravih navika u ishrani. Osim što sam za veoma kratko vrijeme izgubio neželjene kilograme, rezultati su se pokazali i s porastom mišićne mase. Želja mi je da se i u budućnosti bavim ovim sportom i da učestvujem na mnogim takmičenjima u Kini, ali i svijetu", rekao je Šuai.

On je dodao u svom obraćanju kineskim medijima da ne postoje prepreke koje se ne mogu prevazići ako je volja za promjenom dovoljno jaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije