Zanimljivosti

Klintonova ukrala namještaj iz Stejt departmenta?

Klintonova ukrala namještaj iz Stejt departmenta?
Klintonova ukrala namještaj iz Stejt departmenta?

Bivši agent obezbjeđenja Hilari Klinton u svjedočenju pred FBI izjavio je da je Klintonova svojevremeno uzela namještaj iz Stejt departmenta i prebacila ga u svoju privatnu rezidenciju u Vašingtonu DC.

Naime, u najnovijim dokumentima koje je objavio FBI otkriveno je da je Klintonova optužena za otuđivanje državnog namještaja u vrijeme dok je vršila mandat državnog sekretara.

U setu dokumenata koje je FBI posljednje objavio stoji i to da je nedavno završena istraga u vezi sa privatnim serverom Hilari Klinton, a prema svemu sudeći, ono što je pronađeno među mejlovima, Klintonovu i njeno osoblje uvlači u cijeli niz koruptivnih radnjih.

Konkretno, prema jednom od dokumenata, Klintonova je optužena od strane agenta obezbjeđenja da je 2009. godine, u vrijeme kada je bila državni sekretar, bukvalno uzela namještaj i bez ičije dozvole prebacila ga u svoju privatnu rezidenciju.

Ovaj agent je svojevremeno dao izjavu za FBI, gdje je rekao: "Negdje na početku njenog mandata kao državnog sekretara ona je, uz pomoć osoblja, otuđila lampe i dio namještaja i prebacila ih u svoju privatnu rezideniciju u Vašingtonu DC." I dok iz Stejt departmenta demantuju da je riječ o krađi Vladinog namještaja, ovo svakako nije prvi put da su Klintonovi optuženi da otuđuju državnu imovinu.

Naime, pred kraj drugog predsjedničkog mandata Bila Klintona, januara 2011. godine, predsjednik i prva dama su sa sobom ponijeli i namještaj u vrijednosti od skoro 200.000 dolara, uključujući i srebrninu i ostale ukrase.

Navodno, predmeti koje su ponijeli sa sobom su Klintonovi dobili na poklon tokom njegovog predsjedničkog mandata, a tu su i bokserske rukavice koje im je poklonio Silvester Stalone, kao i servis od kineskog porcelana koji su dobili na poklon od režisera Stivena Spilberga.

Prema zakonu, aktuelni predsjednici i njihove supruge ne mogu zadržati predmete koje dobiju u svojstvu predsjednika i prve dame uglavnom od drugih državnika i njihovih supruga. Ti pokloni se smatraju poklonom instituciji predsjednika SAD, a ne ličnim poklonima pojedincu koji se trenutno nalazi na toj poziciji. Upravo zato, svi ti pokloni se ostavljaju u Bijeloj kući po isteku mandata.

Inače, brojni donatori su poklone naslovili na Bijelu kuću, a ne na Klintonove, zbog čega su oni te predmete morali vratiti.

(newyorkpost)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije