Zanimljivosti

Kompanija "M:tel Austrija": "Teslin vremeplov" oduševio Beč

Kompanija "M:tel Austrija": "Teslin vremeplov" oduševio Beč
Foto: Ilustracija | Kompanija "M:tel Austrija": "Teslin vremeplov" oduševio Beč

BEČ - U čast velikog srpskog naučnika Nikole Tesle, kompanija "M:tel Austrija", kao dio grupe "Telekom Srbija", tokom vikenda organizovala je besplatnu projekciju "Teslinog vremeplova" u Beču.

Projekcija, odnosno digitalna 4 D predstava prikazana je na zgradi Tehničkog fakulteta u Beču, gdje su se posjetioci mogli upoznati sa životom i radom jednog od najvećih umova čovječanstva. Uz pomoć najsavremenije tehnologije na nesvakidašnji način prikazani su bogata naučna zaostavština i izumi bez kojih bi komunikacija koju danas imamo bila nezamisliva.

"Grupacija 'Telekom Srbija', uključujući i 'M:tel Austriju' lani je povodom 160 godina od Teslinog rođenja imala cilj da oživi slavnog naučnika i ovim projektom poveže umjetnost i nauku. Mislim da smo u tome uspjeli. Nastojimo da, afirmišući nauku, inspirišemo mlade ljude", rekao je Predrag Ćulibrk, generalni direktor grupacije "Telekom Srbija".

Inače, "M:tel Austrija" najmlađa je članica grupacije "Telekom Srbija" i u stoodstotnom je vlasništvu "m:tel BiH", a pod sloganom "Bliže kući" nastoji, između ostalog, kroz niže cijene razgovora privući što je moguće veći broj korisnika koji žive u Austriji, a imaju prijatelje, rodbinu i poslovne partnere u Srbiji, BiH i Crnoj Gori.

"Njima je od velikog značaja da imaju partnera od povjerenja, koji će im pružiti uvijek više kada su telekomunikacione usluge u pitanju", rekao je Milenko Cvijanović, direktor "M:tel Austrija".

Marko Lopičić, generalni direktor "M:tel BiH", rekao je da je ovo prvi put da se projekcija "Teslin vremeplov" priređuje van regiona.

"Ponosni smo na Teslino porijeklo, život i rad. On je simbol povezivanja ljudi, komunikacije i telekomunikacija, što je dobar povod da ga 'M:tel', kao najveća regionalna kompanija, uzme kao inspiraciju", rekao je Lopičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije