Zanimljivosti

Ljuljaška na kraju svijeta (Ekvador)

Ljuljaška na kraju svijeta (Ekvador)
Ljuljaška na kraju svijeta (Ekvador)

Planinski put Belavista u Ekvadoru, zemlji izuzetne ljepote i šarma, vodi do kućice na drvetu koja služi kao seizmička stanica.

Međutim, svjetsku atrakciju predstavlja ljuljaška, dugim konopcima zakačena za grane drveta.

Ljuljaška je na 2600 metara nadmorske visine i posjetiocima nudi spektakularan ali i pomalo zastrašujući pogled na Tungurahua vulkan. 

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da ne postoji nikakvo obezbjeđenje od pada. Ljuljate se na sopstvenu odgovornost i očekuje se da budete oprezni i odgovorni. Cio kompleks je organizovan nepretenciozno.

Dok osmatra aktivnost vulkana, stariji čuvar u kućici na drvetu (Casa del Arbol) za simboličnu nadoknadu dopušta adrenalinskim zavisnicima da se zaljuljaju iznad provalije duboke nekoliko stotina metara koja je često prekrivena maglom, što daje utisak da letite u oblacima.

Iako ovo ljuljanje djeluje kao izuzetno opasna avantura, ne postoje podaci da se ikada neko povrijedio ili stradao, a slike sa ljuljaške koje godinama obilaze svijet privlače sve više turista.

Adrenalin, osjećaj slobode i veličanstveni predjeli koji se pružaju pred vama dok se ljuljate vjerovatno čine jedno sasvim jedinstveno iskustvo.

(putokaz.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije