Zanimljivosti

Magične jabuke ljubavi - hit u Japanu

Magične jabuke ljubavi - hit u Japanu
Magične jabuke ljubavi - hit u Japanu

Kako se približava koji praznik, tako postaju popularni određeni pokloni. Pred Noć vještica, koja nije tradicionalno japanski praznik ali koji je veoma popularan u ovoj zemlji, na tržištu su se pojavile tzv. magične jabuke koje vam garantuju sreću u ljubavnom životu.

Naime, Noć vještica se oduvijek vezuje za nešto mistično i magično, a Japanci su majstori da izmisle neku novinu, ovaj put magične jabuke, koje su bukvalno zaludjele naciju. Riječ je o jabukama koje vam daju snagu i moć da osvojite čak i neosvojive.

Riječ je o jabukama koje nose naziv "Poison Apples of Love's Desire" (Otrovne jabuke ljubavne želje) i mogu se kupiti samo u "Black Cat Magic Shopu" u Japanu.

Međutim, njihova moć ne potiče od nečeg tajanstvenog, mističnog, već od mjesta gdje su uzgojene. Naime, riječ je o jabukama koje potiču iz voćnjaka u podnožju planinskog vijenca Deva Senzen, u prefekturi Jamagata. Ovdje se nalaze tri svete planine: Haguro, Gasan i Judono. Ove planine su postale vjerski centri još 593. godine kada je princ Hačiko, prvorođeni sin cara Sušuna, 32. vladara Japana, došao na planinu da nađe mir nakon očevog ubistva. Ove planine su kasnije postale veoma bitne za Japance, ali i za religije poput budizma i drugih istočnjačkih religija. Japanci često pohode ove planine u nadi da će pronaći potrebni mir i ravnotežu u životu.

Tu, u podnožju planina, nalazi se mali voćnjak gdje drveće, u ovom slučaju jabuka, navodno apsorbuje duhovnu moć sve tri planine. Ta moć, prema narodnom vjerovanju, može izmijeniti vaš život jer ga može preokrenuti iz korijena.

Ipak, jabuke iz ovog voćnjaka se veoma rijetko nađu na tržištu Japana. Ove godine "Black Cat Magic Shop" je nabavio svega 18 komada jabuka, a svaka je zasebno upakovana u luksuzno pakovanje. Takođe, veoma bitno je naglasiti da uz svaku jabuku dođu posebne instrukcije za upotrebu jer ako ih ne koristite pravilno, mogu izgubiti svoju moć.

I dok bi mnogi pomislili da treba da izvedete neki poseban ritual s ovim jabukama, kako biste osvojili onog koga želite - to ovdje nije slučaj.

Naime, dovoljno je da jabuku samo operete, naglas iščitate svoju želju (ali na način kako je to opisano u instrukcijama), i to je to. Prema instrukcijama, jabuku možete pojesti, ali je možete i pokloniti osobi koju volite ili u koju ste zaljubljeni. Navodno, od jabuke možete napraviti i kolač, i tek tada ćete zapaliti "vatru ljubavi", kako stoji u instrukcijama.

Naravno, sve ima i svoju cijenu... U ovom slučaju cijena jedne ovakve jabuke je 10.800 jena (105 dolara), ali, kako kažu u "Black Cat Magic Shop", nije skupo za pravu sreću.

Za razliku od "Diznijevih" filmova, gdje jabuke imaju prave moći, "Poison Apples of Love's Desire" vam ne garantuju uspjeh. Dakle, vaše je da se nadate, a želja se možda jednom i ostvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije