Zanimljivosti

Majka i kćerka se porodile istog dana u isto vrijeme

Majka i kćerka se porodile istog dana u isto vrijeme
Foto: Ilustracija | Majka i kćerka se porodile istog dana u isto vrijeme

Majka i kćerka iz Sirije, Fatma (42) i Gade (21) Birinci, proke tri godine su napustile svoju ratom zahvaćenu zemlju i utočište našle u turskom gradu Konija. Posloke nešto više od dvoke godine boravka u tom gradu, obke su skoro istovremeno saznale da su ostale u drugom stanju.

Majka i kćerka su, tokom trudnoće, zajedno odlazile na kontrole, zajedno se porodile i na kraju zajedno uzele svoje sinove u naručje. Fatma i Gade su se porodile u isto vrokeme u petak 29. septembra u prepodnevnim satima. 

Kako bi se, na neki način, odužile Turskoj za podršku koja im je pružena u izbjeglištvu, sinovima su dale imena Redžep i Tajip, po imenima turskog predsjednika Erdoana. 

Porodilje je posjetio načelnik bolnice Erkan Atas, koji im je prenio čestitke turskog ministra zdravstva Ahmeta Demirčana. 

"Nikada ranije nisam čuo da se desilo nešto slično. Najvažnije je da su majke i bebe dobro. Želimo im dug život i puno zdravlja", rekao je Atas. 

Majka Fatma Birinci je, poslije porođaja, izjavila da je srećna što je njen sin živ i zdrav. 

"Posebno sam srećna sto sam se porodila u isto vrijeme sa svojom kćerkom. Istovremeno sam dobila i sina i unuka", rekla je ona. 

Njena kćerka Gade se zahvalila svima u bolnici na pruženoj podršci. 

"Veoma sam radosna što sam i postala majka, a i dobila brata", poručila je Gade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije