Zanimljivosti

Maležanin ostavio suprugu zbog video-igre

Maležanin ostavio suprugu zbog video-igre
Foto: N.N. | Maležanin ostavio suprugu zbog video-igre

Svjetska zdravstvena organizacija je prije nekoliko godina proglasila zavisnost od video-igara jednim od gorućih mentalnih problema savremenog društva. Dok mnogima ta pojava zvuči nelogično, primjer bračnog para iz Malezije potvrđuje postojanje ovog velikog problema.

Video-igra "King of Glory" navela je muškarca starog 25 godina da se razvede od svoje supruge nakon šest godina braka zato što je ona odlučila da proda njegov nalog na ovoj popularnoj igrici.

Sada već bivši bračni par upoznao se prije šest godina. Supruga, koja je željela da ostane anonimna, ističe da je njihov brak bio kao i svaki drugi sve do pojave kobne video-igrice prije dvije godine. Njen muž je toliko bio fasciniran igricom da je potpuno zanemarivao svoju suprugu i njihov brak.

U početku ona je zajedno s njim igrala "King Of Glory" kako bi provodili više vremena zajedno, međutim suprug se požalio na njene vještine u igrici, pa je nakon toga vrijeme provodio igrajući sa svojim prijateljima.

"Obećavao je mnogo puta da će smanjiti igranje ove igrice, međutim nikada nije održao obećanje. Često je odlazio kod svojih prijatelja. gdje bi igrali cijelu noć, a nekada su njegovi prijatelji dolazili kod nas", rekla je razočarana supruga.

Nakon nekoliko njegovih maratonskih partija, razočarana supruga je sačekala priliku da njen muž ode na spavanje, poslije čega je uzela njegov telefon i prodala nalog za igranje na internetu.

Supruga se nadala da će na ovaj način njen muž prestati s igranjem, međutim njena prodaja naloga je toliko razljutila njenog supruga da je odlučio da podnese zahtijev za razvod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije