Zanimljivosti

Manje poznate stvari o Merilin Monro (FOTO)

Manje poznate stvari o Merilin Monro (FOTO)
Manje poznate stvari o Merilin Monro (FOTO)

Merilin Monro je ostala upamćena kao seks simbol, a mnoge dame teže da postignu njen izgled.

Kada se pomene njeno ime uvijek se govori o seksepilu, a mi vam predstavljamo nekoliko stvari koje su manje poznate o ovoj divi.

Bila je pjesnik

Merilin Monro je imala mnogo privatnih pjesama. Ona je pisala kad god je mogla i gdje god se nalazila. Nije joj bilo bitno da li će stihove napisati u svom rokovniku ili na pohabanom papiru, jedino je težila da svoje misli odmah prenese na papir. Mnoge su objavljene u "Fragments: Poems, Intimate Notes, Letters", pomoću kojih je Merilin pokazala da ima nežan pogled na svet i ljude.

Obožavala je literaturu

Uvijek je fotografima tražila da je fotografišu dok čita, kako bi pokazala koliku ljubav osjeća prema literaturi. U svojoj biblioteci je imala više od 400 knjiga. Kada je upoznala Nikitu Hruščova sa njim je satima razgovarala o romanu "Braća Karamazovi". Takođe, jedan od njenih snova je bio da dobije ulogu Grušenjke, lika iz romana.

Bila je fascinirana različitim religijama

Monro je bila hrišćanka do 18. godine i do tada je mnogo toga naučila o ostalim religijama i bila fascinirana različitošću. Prešla je u judaizam prije braka s Arturom Milerom 1956.

Abraham Linkoln je bio njen heroj

U svojoj biografiji "Moja priča" Merilin je napisala: "Pročitala sam sve što sam mogla da nađem o njemu. On je bio jedini poznati Amerikanac koji je jako sličan meni, barem je bio u svom detinjstvu."

Lobirala za Elu Filcdžerald

Merilin je obećala da će nedjelju dana biti u prvom redu noćnog kluba u Los Anđelesu ako vlasnici dozvole Eli Filcdžerald da nastupa. Tada, 1955 godine, Eli nije bio dozvoljen pristup klubu zbog njene rase.

Ela je jednom rekla: ''Mnogo dugujem Merilin Monro... Ona je lično pozvala vlasnika Mokambua i rekla mu da želi da me ubaci u program odmah, a ako to uradi da će ona biti gošća za stolom u prvom redu svake večeri. Rekla mu je da će novinari poludjeti, što je bilo istina s obzirom na njenu popularnost. Vlasnik je odobrio, a Merilin je bila tamo, sto u prvom redu, svake večeri. Mediji su bili fascinirani, u pravom smislu te riječi. Poslije toga nikada više nisam morala da nastupam u malim džez klubovima. Bila je zanimljiva i neobična žena, korak ispred svog vremena. A toga ni sama nije bila svjesna.''

Obožavala je da kuva

Njen riblji specijalitet poznatiji kao "bouillabaisse" bio je najomiljeniji među njenim prijateljima. Grupa pisaca je za "Njujork tajms" htjela da objavi recept za njen specijalitet, a koliko je bio komplikovan najbolje govori činjenica da im je samo za nadjev bilo potrebno dva sata da napišu sastojke.

Nije puno marila za dijamante

Merilin je u svojoj kolekciji nakita imala svega nekoliko dijamanta, i to poklonjenih. Uopšte nije bila neki ljubitelj nakita. Jedino čega je voljela da ima previše bile su knjige.

(Blic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije