Zanimljivosti

Milioni za domove sa filmskog platna

Milioni za domove sa filmskog platna
Milioni za domove sa filmskog platna

Kuće u kojima su snimljeni neki od najvećih holivudskih klasika pronašle su svoj put do novih vlasnika, koji su bili spremni izdvojiti ogromnu svotu novca samo zato što je u prostorijama te kuće snimljen njihov omiljeni film.

Ovakav slučaj se nedavno desio britanskoj porodici iz Hartpurija, koja posjeduje kuću iz 19. vijeka. Naime, u njihovom domu je snimljena kultna serija "Supernatural", zbog čega ovaj bračni par svakodnevno prima ponude raznih kupaca koji žele da posjeduju njihov porodični dom.

Vlasnica kuće Suzan je rekla da je snimanje u njihovom domu trajalo četiri dana i da ona i njen suprug Džeremi nisu morali u tom periodu napuštati svoj dom.

Agencija iz Velike Britanije koja se bavi prodajom nekretnina je istakla da dom Suzan i Džeremija sada vrijedi 1,25 miliona funti, i da je jedini razlog za ovako visoku cijenu ove trošne kuće upravo to što je bila glavni set za snimanje popularne serije.

Ovo nije prvi slučaj da se obična porodica suoči sa filmskom ekipom koja želi njihov dom da bi snimili svoje projekte.

Najpoznatija filmska nekretnina je vila koja je sagrađena 1920. godine i u kojoj je sniman jedan od najpopularnijih božićnih filmova "Sam u kući". Novi vlasnici su za raskošnu građevinu sa više od 349 kvadrata, koji uključuju tri sprata, četiri spavaće sobe i slavnu sobu na tavanu, izdvojili 1,58 miliona dolara. Prethodni vlasnici ove vile su istakli da se nisu nadali da će njihov dom postići tako visoku cijenu na tržištu nekretnina.

"Nismo mislili da će film doživjeti takav uspjeh. Sve vrijeme snimanja proveli smo u glavnoj sobi. Bilo je zabavno gledati šta se dešava u našem domu", rekli su prethodni vlasnici.

Kuća u kojoj je snimljen legendarni film "Lice s ožiljkom" ("Scarface") stavljena je na prodaju prije nekoliko godina, a početna cijena je bila pet miliona dolara. Iako je radnja filma smještena u Majamiju, kuća se zapravo nalazi u Montesitu, naselju u Santa Barbari. Ovu vilu su u prošlosti posjećivale brojne značajne ličnosti, među kojima i Čarli Čaplin, Albert Ajnštajn i Vinston Čerčil. Sadašnji vlasnici ovog luksuznog zdanja vilu izdaju svim zainteresovanim stanarima sa dubljim džepom. Ako ste ikad poželjeli da živite poput gangstera Tonija Montane, kojeg je igrao proslavljeni glumac Al Paćino u filmu "Lice s ožiljkom", sada je to moguće ukoliko imate 48.000 dolara, koliko košta mjesečna kirija za ovu luksuznu vilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije