Zanimljivosti

Napravio čajanku u gradskoj vijećnici

Napravio čajanku u gradskoj vijećnici
Napravio čajanku u gradskoj vijećnici

Nestanci struje nekada znaju biti krajnje iritantni. I dok drugi strpljivo ćute i čekaju ponovni dolazak struje, ima i onih koji su se odlučili na radikalne poteze.

Jedan takav slučaj desio se nedavno u sibirskom gradu Krasnojarsku. Naime, stanovnik ovog grada je bio toliko ljut zbog konstantnih nestanaka struje u njegovom dijelu grada da je odlučio da ode do gradske vijećnice i napravi nešto o čemu već danima pričaju u Krasnojarsku. On je, naime, došao, uključio kuvalo za vodu u holu vijećnice i sebi skuvao čaj, kako bi vlastima ukazao da bez struje ne mogu da funkcionišu.

Riječ je o građaninu Aleksandru Langu, koji je izjavio za lokalne medije da je njegovo naselje već nekoliko sedmica na spisku za redukcije električne energije. Njemu i njegovim komšijama nije preostalo ništa drugo nego da sjede u mraku, dok se polako zahuktava sibirska zima. Njihov položaj dodatno otežava to što ne mogu skuvati topli obrok, pa čak ni čaj, koji bi ih ugrijao tokom hladnih dana.

"Prvo sam nazvao gradske vlasti, ali niko mi nije mogao pomoći. Onda sam im rekao: Ok, doći ću kod vas na čaj, jer vi očigledno uvijek imate struje", rekao je Lang. Kako živi u blizini gradske vijećnice, koja uvijek ima struje, on je donio svoje kuvalo i uključio ga u holu vijećnice. Tada je pozvao i ostale stanovnike Krasnojarska da mu se pridruže na čajanci u holu vijećnice.

"Situacija je postala neizdrživa, jer djeci nismo mogli spremiti doručak prije škole. Primjera radi, ja sam morao mlađeg brata da odvedem u kafić gdje je doručkovao i popio čaj prije škole, jer to nije mogao u stanu", kaže Lang.

Lang je u holu vijećnice boravio više od pet sati, a gradske vlasti ga nisu prekinule u njegovom protestu. Ipak, to ne znači da su udovoljili njegovim zahtjevima i njegovom kvartu uključili struju.

Iz gradskog vijeća kažu da su zatražili od lokalne elektrokompanije da redukcije svede na minimum, međutim, kako trenutno rade na održavanju mreže, prekidi u napajanju strujom su i dalje na snazi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije