Zanimljivosti

Neočekivani gost na svečanoj večeri u vladi Švedske

Neočekivani gost na svečanoj večeri u vladi Švedske
Neočekivani gost na svečanoj večeri u vladi Švedske

STOKHOLM - Kada je 67-godišnja penzionerka Margareta Vinberg dobila pozivnicu za večeru u sjedištu švedske vlade bila je prilično iznenađena, ali se ipak lijepo obukla i odvezla na svečani događaj.

Kada se, međutim, 16. aprila uveče pojavila u zgradi vlade, njena domaćica, ministarka ekologije Lena Ek i drugi gosti - aktuelni i bivši visoki zvaničnici i diplomate, bili su zbunjeni jer su očekivali njenu imenjakinju, bivšu švedsku ministarku ekologije.

Iako u šoku zbog neugodnog nesporazuma, Lena Ek, koja je priredila večeru za "ekološku" elitu zemlje uoči Konferencije o zaštiti prirodne sredine u Stokholmu, odlučila je da "pogrešnu" Margaretu Vinberg zadrži na večeri i učini sve što je u njenoj moći da se penzionerka osjeća dobrodošlom.

Margareta je kasnije rekla da je bila okružena mnogim interesantnim osobama i da je provela jedno ugodno veče.

U izjavi za švesdski list Dagens niheter, ova bivša terapeutkinja je kazala da je bila veoma iznenađena kada je dobila pozivnicu, ali da je pomislila da bi možda ipak trebalo da ode na tu večeru.

"Kada sam se pojavila shvatila sam da je posrijedi greška, ali su mi oni rekli da sam dobrodošla, pa sam ostala", ispričala je Margareta.

Nakon večere, svi gosti, uključujući Margaretu, pozirali su za grupnu fotografiju.

Što se pak "prave" Margarete Vinberg tiče, Ek ju je iste večeri nazvala i izvinila joj se. Njih dvije su se dogovorile da uskoro zajedno izađu na večeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije