Zanimljivosti

"Odbjegla mlada" prevarila desetine mladoženja

"Odbjegla mlada" prevarila desetine mladoženja
Foto: Ilustracija | "Odbjegla mlada" prevarila desetine mladoženja

Policija na Tajlandu traga za serij-skom prevarantkinjom koja je u po-sljednje dvije godine prevarila naj-manje osmoricu mladoženja, nes-tavši iz njihovih života sa kompletnim novcem od svadbe. I dok je broj od osam prevarenih zvaničan, policija sumnja da ih ima na desetine.

Ova "odbjegla mlada" je navodno Džarijaportn Namon Buajai (32), na koju upozoravaju putem društvenih mreža već neko vrijeme, ali to je nije spriječilo da uspješno izvede svoje prevare. Posljednja prevara se desi-la prije nekoliko dana, a prevareni mladoženja je podnio krivičnu prija-vu protiv nje. Ipak, njena prva žrtva bio je Prasarn Tiamjam (32), koji tvrdi da je tek nakon prevare vidio da mnogi upozoravaju na nju. Njega je zavela prije dvije godine tako što mu je rekla da je trudna. Samo ne-koliko dana nakon svadbe nestala je sa 6.000 dolara i nikada se nije vratila.

Prasarn, koji se u međuvremenu po-novo oženio, bio je jedini raspoložen da govori za medije pod pravim ime-nom i prezimenom. On kaže da ju je upoznao u februaru 2015. godine i ubrzo mu je rekla da je trudna, te da bi trebalo da se vjenčaju. On je pris-tao i organizovali su ogromnu sva-dbu. Svega četiri dana nakon sva-dbe, Buajai mu je rekla da mora otići kod roditelja kako bi im pomogla oko branja voća. Prasarn u početku nije ništa posumnjao. Međutim, već sljedećeg dana nije mogao stupiti u kontakt s njom. Nakon nekoliko da-na javila mu se djevojka koja se predstavila kao nećaka njegove že-ne, rekla mu je da je Buajai izgubila bebu i poručila mu da je više ne tra-ži.

Prasarn kaže da mu je bilo čudno što nikada nije upoznao njenu rodbi-nu, koja nije došla ni na svadbu. Tek putem Facebooka shvatio je da je bio žrtva serijske prevarantkinje.

Druge mladoženje, koji su željeli da ostanu anonimni, potvrđuju da je i njih našla putem Facebooka. Od je-dnog je uzela čak 15.000 dolara i nestala bez traga. Prije nego što ga je napustila rekla mu je da joj je "ho-roskop loš" za taj period, te da ne bi trebalo da budu u braku.

Takođe, još jedan od prevarenih, koji se predstavio pod pseudonimom Vi-čit, kaže da je uspio da kontaktira svih preostalih sedam prevarenih mladoženja i shvatio je da su svi prevareni na isti način. Naime, sve potencijalne mladoženje je ona prva kontaktirala putem Facebooks, te je skoro svima rekla da je trudna i da moraju da se vjenčaju. Nakon što bi pristali na svadbu, njegova porodica bi joj dala poklone u vidu novca i nakita, a ona bi odmah nestala s tim.

Čak postoje i neke naznake da se u toku jedne sedmice vjenčala čak sa petoricom, ali policija nije mogla da potvrdi tu informaciju.

Policija kaže da su već kontaktirali njene roditelje u provinciji Nong Kai, ali su im oni rekli da Buajai odavno ne živi s njima.

U prevari je učestvovala i njena sta-rija sestra, koja je prije nekoliko mjeseci prekinula svaki kontakt s njom, jer joj nije dala ugovorenu su-mu od plijena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije