Zanimljivosti

Pao na doping sa 90 godina: Ništa od svjetskog rekorda za super deku

Pao na doping sa 90 godina: Ništa od svjetskog rekorda za super deku
Foto: Facebook | Pao na dopingu sa 90 godina: Ništa od svjetskog rekorda za super deku

Karl Grouv (90), američki biciklista, zbog neobičnog prestupa za svoje godine dospio je nedavno u žižu javnosti. On je u julu prethodne godine trijumfirao na takmičenju "Masters Track", uz postignut svjetski rekord u toj starosnoj kategoriji (u sprintu), međutim, izgleda da je super deka koristio pomagala ne bi li došao do najboljeg rezultata.

Naime, Američka antidoping agencija (USADA) saopštila je da je prilikom doping testa kod Grouva pronađena nedozvoljena supstanca epitrenbolon, zbog čega mu je oduzeta medalja i poništeno rekordno vrijeme.

- Grouv je bio pozitivan na epitrenbolon, koji je metabolit zabranjene supstance trenbolon, poslije nalaza urina koji je takmičar dostavio 11. jula 2018. godine poslije trke i zabilježenog rekorda na stazi - kaže se u objavi Antidoping agencije.

Iako je Grouv u svoju odbranu iznio da je sporna supstanca ušla u njegov organizam preko mesa koje je konzumirao, njegove tvrdnje su opovrgnute i rezultatima testa koji mu je urađen dan prije trke, kada je bio negativan.

Dakle, on je na dan kada je vozio uzeo nedozvoljenu doping supstancu koja mu je pomogla da bude prvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije