Zanimljivosti

"Playboy" ubuduće bez golih žena

"Playboy" ubuduće bez golih žena
"Playboy" ubuduće bez golih žena

Naša misija je ispunjena. Uspjeli smo žensko tijelo učiniti normalnom pojavom tako što smo žene svijetu prikazivali u njihovom prirodnom izdanju, riječi su Hjua Hefnera, vlasnika "Playboya", povodom odluke da najpoznatiji magazin za muškarce prestane objavljivati fotografije nagih žena.

Iz rukovodstva ove kompanije takođe su istakli kako zbog ekspanzije interneta više nema smisla plasirati golotinju u nekom printanom mediju.

Naime, od 5,6 miliona prodatih primjeraka godišnje tokom sedamdesetih godina prošlog vijeka, prodaja "Playboya" danas je pala na blizu 800.000 primjeraka godišnje.

"Vremena se ipak mijenjaju. Sada ste jedan klik miša udaljeni od bilo kakvog besplatnog erotskog sadržaja koji često nije u skladu s onim što 'Playboy' promoviše, a to su ljepota i divljenje ženskom tijelu. Odlučili smo da se s dostojanstvom povučemo iz tog svijeta", rekao je Hefner.

"New York Times" prenosi da je ovaj magazin izgubio i društveni status koji je nekad imao.

"Davno su prošla vremena intervjua s uticajnim svjetskim ličnostima kao što su Martin Luter King Jr, Malkolm X i Džimi Karter", navodi ugledni list o "Playboyu".

Slike nagih žena još ranije su izbačene iz "Playboyevog" online izdanja, kako se sadržaji ne bi mogli širiti putem društvenih mreža koje zabranjuju erotiku. Ipak, fotografije oskudno odjevenih žena u provokativnim pozama i dalje će biti objavljivane.

"Playboy" je osnovan 1953. u vremenu kada je objavljivanje golotinje još predstavljalo tabu temu. Danas je jedan od najpoznatijih svjetskih brendova, a bogatstvo osnivača Hjua Hefnera procjenjuje se na blizu 200 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije