Zanimljivosti

Pronašao način da komunicira s mrtvom kćerkom

Pronašao način da komunicira s mrtvom kćerkom
Pronašao način da komunicira s mrtvom kćerkom

Inženjer elektrotehnike pronašao je način kako da komunicira sa svojom kćerkom koja je poginula još prije osam godina.

Geri Galka upotrijebio je sve svoje znanje kako bi pomoću uređaja za otkrivanje elektromagnetskih polja još jednom čuo svoju preminulu najstariju kćerku Melisu. U tome je, čini se, i uspio, jer tvrdi da je snimio Melisinu poruku: "Ćao, tata, volim te." Melisa je poginula 2004. godine u saobraćajnoj nesreći, kada je imala 17 godina. Geri i njegova porodica tvrde da su tada počeli doživljavati neobjašnjive fenomene u svojoj kući u Konektikatu. "Počela nam je zvoniti na vratima, mijenjati TV kanale, paliti i gasiti svjetla", ispričao je ožalošćeni otac.

"Znalo se događati da moja žena ruča s našim kćerkama Heder i Dženifer i odjednom bi sve tri osjetile da je neko ušao u prostoriju. Ja sam, opet, kada sam legao u krevet, osjetio da je neko sjeo na moju stranu, kao i težinu na prsima kao da mi je neko na njih naslonio glavu. Znali smo osjetiti da nas neko tapše po ramenu, ljubi u čelo ili da nas neko zove", dodao je Geri.

Sve je to natjeralo ovog inženjera elektrotehnike da pokuša komunicirati sa svojom kćerkom i tako je nastao uređaj mel-meter 8704. Geri tvrdi da je njime snimio svoju kćerku te da je Melisu vidjela njihova mlađa kćerka i to čak tri puta.

"To nam je pružilo toliku utjehu, s ovim uređajem su nam rane počele zacjeljivati", zaključio je Geri, koji je proizveo nekoliko sličnih uređaja za komunikaciju s mrtvima. Njih je moguće kupiti po cijeni od 79 do 350 dolara, a sve u svrhu, rekao je Geri, kako bi i druge porodice mogle komunicirati sa svojim voljenima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije