Zanimljivosti

Ruska poštarka na konju opčinila Kineze

Ruska poštarka na konju opčinila Kineze
Foto: N.N. | Ruska poštarka na konju opčinila Kineze

Mlada Ruskinja koja se odlučila za neobičan posao, izazvala je ogromnu pažnju kineske javnosti. Naime, riječ je o ruskoj poštarki koja raznosi poštu u selima u blizini Moskve, a samo u Kini ima preko dva miliona simpatizera.

Upravo to je razlog zašto ju je svjetski poznati "AliExpress" odabrao za svoje zaštitno lice, a kineska televizija je čak snimila dokumentarac o njoj.

Marija Rubcova je mlada Moskovljanka koja je prije dvije godine odlučila da napusti velegrad i ode u selo, gdje radi za "Rusku poštu". Ova 24-godišnjakinja je specifična po tome što poštu ne raznosi na biciklu ili pješke, već na Kosmosu, crnom konju, inače njenom ljubimcu. Prizor Marije i Kosmosa je postao neizostavan u selima moskovskog predgrađa.

"Ova mlada žena je impresionirala Kineze, pa čak i zvaničnike poznate kompanije 'AliExpress'. Nakon dokumentarca o njoj, Marija je dobila čak dva miliona simpatizera u ovoj mnogoljudnoj zemlji", stoji u saopštenju "Ruske pošte".

Inače, dokumentarac o Mariji je snimila kineska TV stanica CGTN TV i premijerno je emitovan u oktobru. Inače, jedan od razloga zašto je o Mariji snimljen dokumentarac jeste to što čak 90 odsto pošte koju podijeli Marija zapravo dostavlja iz kineskih onlajn prodavnica. O njenoj popularnosti svjedoči i podatak da je čak bila gost "Global Shopping Festivala", koji je prošle sedmice održan u Šangaju.

"Sigurna sam da ću pored prijatnih utisaka iz Kine ponijeti i dodatno znanje o onlajn trgovini, koja je izuzetno zastupljena u selima gdje ja dijelim poštu", kaže Rubcova.

Ipak, Marija se dosta razlikuje od svojih vršnjaka. Veliko zadovoljstvo pronalazi baš u seoskom životu, bez obzira na to što je riječ o eri digitalnih komunikacija. Ona se prije nekoliko godina odselila iz Moskve, jer joj je život u velegradu smetao. Kada se preselila u selo, tek tada je osjetila pravu slobodu.

"Ovdje mi fantastično. Što manje ljudi, to bolje. Ovdje imam vremena i prostora da se bavim svojim hobijima. Ovdje je život daleko kreativniji, osjećam se slobodnom", kaže ona.

Pored posla poštarke, ona se brine o dva konja, govečetu, kozama, patkama, kokoškama i psima.

Iako je imala ponuda za posao u gradu, jednostavno je ništa ne može odvojiti od njenih ljubimaca. Njena pošta je prilično skromna; čini je samo malena kancelarija i ništa više. I dok bi mnogima ovo bio prilično dosadan posao, za Mariju je ovo idealan posao, jer priznaje da je sa seljanima uspostavila odličan kontakt. Štaviše, kada se prvi put pojavila u selu, bila je prava senzacije, upravo zbog svog konja.

"U početku su me seljani čudno gledali, jer više od 40 godina nisu vidjeli nikog da jaše na konju. Kada su shvatili da sam ja njihova nova poštarka, bili su oduševljeni. Mnogi kad me vide sa sjetom se sjete djetinjstva, jer je jahanje u ovim selima bilo nešto sasvim uobičajeno. Ali, danas više nije", kaže Marija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije