Zanimljivosti

Rusko naselje isključivo za vegetarijance

Rusko naselje isključivo za vegetarijance
Foto: N.N. | Rusko naselje isključivo za vegetarijance
N.N.

Ako ste uvjereni vegetarijanac i ne možete podnijeti miris kuvanog mesa ili ne želite da živite u okruženju sa ljudima koji konzumiraju meso, sada postoji rješenje za vas.

Naime, u Rusiji je otvoren stambeni kompleks isključivo za vegetarijance gdje sada istomišljenici mogu da dijele životni prostor.

Riječ je o stambenom kompleksu "Veda Village", koje se nalazi u predgrađu Sankt Peterburga, i još je u izgradnji. Ovaj stambeni kompleks će biti mjesto gdje će vegetarijanci moći da praktikuju zdrav način života, u društvu svojih istomišljenika. Zanimljivo je da ko god poželi da kupi ili iznajmi stan u ovom naselju moraće da prođe ozbiljan intervju sa menadžmentom kompleksa kako bi dokazali da su istinski vegetarijanci. Ukoliko menadžment posumnja u njihove namjere, imaju pravo da ih odbiju. Pored upotrebe mesa, u kompleksu će biti zabranjeno pušenje i konzumacija alkohola. Sve u svemu, ovo će biti naselje isključivo za poklonike zdravog života.

"Glavna prednost ovog kompleksa jeste što će vegetarijancima biti omogućeno da žive i razvijaju se u društvu svojih istomišljenika", kaže Maja Podlipskaja, menadžerka u "Veda Villageu", koja dodaje: "Dakle, ako ste vegetarijanac, onda se dobro došli."

"Veda Village" će ujedno biti i samoodrživa zajednica, gdje će stanovnici reciklirati otpad, te živjeti u skladu sa svim ekološkim principima. U samom kompleksu biće joga centar, teretana, spa centar, obdanište, obrazovni centar kao i vegetarijanski restoran. U kompleksu će moći da živi negdje oko 200 porodica. I dok je "Veda Village" prvo ovakvo naselje u Rusiji, u svijetu već postoje slična naselja. Primjera radi, u Indiji se ovakvi stambeni kompleksi grade još od 2000. godine, a najveći se nalazi u gradu Čenaji, i izgrađen je 2012. godine. I kod njih važi pravilo da isključivo vegetarijanci imaju pravo da ovdje iznajme ili kupe stan. Kada je riječ o ruskom kompleksu, komentatori na društvenim mrežama su mišljenja da su uslovi menadžmenta izuzetno strogi, te da će to vjerovatno biti najdosadnije mjesto za život.

(TASS)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Vic dana: Perica gleda pornić
Zanimljivosti

Vic dana: Perica gleda pornić

Dogodilo se na današnji datum, 16. jul
Zanimljivosti

Dogodilo se na današnji datum, 16. jul

Najčitanije