Zanimljivosti

Rusko naselje isključivo za vegetarijance

Rusko naselje isključivo za vegetarijance
Foto: N.N. | Rusko naselje isključivo za vegetarijance

Ako ste uvjereni vegetarijanac i ne možete podnijeti miris kuvanog mesa ili ne želite da živite u okruženju sa ljudima koji konzumiraju meso, sada postoji rješenje za vas.

Naime, u Rusiji je otvoren stambeni kompleks isključivo za vegetarijance gdje sada istomišljenici mogu da dijele životni prostor.

Riječ je o stambenom kompleksu "Veda Village", koje se nalazi u predgrađu Sankt Peterburga, i još je u izgradnji. Ovaj stambeni kompleks će biti mjesto gdje će vegetarijanci moći da praktikuju zdrav način života, u društvu svojih istomišljenika. Zanimljivo je da ko god poželi da kupi ili iznajmi stan u ovom naselju moraće da prođe ozbiljan intervju sa menadžmentom kompleksa kako bi dokazali da su istinski vegetarijanci. Ukoliko menadžment posumnja u njihove namjere, imaju pravo da ih odbiju. Pored upotrebe mesa, u kompleksu će biti zabranjeno pušenje i konzumacija alkohola. Sve u svemu, ovo će biti naselje isključivo za poklonike zdravog života.

"Glavna prednost ovog kompleksa jeste što će vegetarijancima biti omogućeno da žive i razvijaju se u društvu svojih istomišljenika", kaže Maja Podlipskaja, menadžerka u "Veda Villageu", koja dodaje: "Dakle, ako ste vegetarijanac, onda se dobro došli."

"Veda Village" će ujedno biti i samoodrživa zajednica, gdje će stanovnici reciklirati otpad, te živjeti u skladu sa svim ekološkim principima. U samom kompleksu biće joga centar, teretana, spa centar, obdanište, obrazovni centar kao i vegetarijanski restoran. U kompleksu će moći da živi negdje oko 200 porodica. I dok je "Veda Village" prvo ovakvo naselje u Rusiji, u svijetu već postoje slična naselja. Primjera radi, u Indiji se ovakvi stambeni kompleksi grade još od 2000. godine, a najveći se nalazi u gradu Čenaji, i izgrađen je 2012. godine. I kod njih važi pravilo da isključivo vegetarijanci imaju pravo da ovdje iznajme ili kupe stan. Kada je riječ o ruskom kompleksu, komentatori na društvenim mrežama su mišljenja da su uslovi menadžmenta izuzetno strogi, te da će to vjerovatno biti najdosadnije mjesto za život.

(TASS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije