Zanimljivosti

Specijalni tretman za velike kockare

Specijalni tretman za velike kockare
Specijalni tretman za velike kockare

Skandalozno ponašanje velikih kockara poput uriniranja uz zid kockarnice, bacanje stolica, dranja na dilere ili seksualno uznemiravanje, obijelodanjeni su tokom svjedočenja radnika u jednoj kockarnici o kršenju svih mogućih pravila kada su ulozi igrača visoki.

Među neobičnim ponašanjem velikih zvjerki bio je i zahtjev jednog kockara da dobije frižider s bananama koje bi potom stiskao i bacao unaokolo dok se kockao.

Sa sve većom konkurencijom, kockarnice u privlačenju velikih trošadžija umiju da prkrše pravila dajući im besplatne hotelske sobe i hranu, ili im vraćajući postotak gubitka. Neki dileri kažu i da se u naporu da zadrže igrače koje nazivaju "kitovi", ide i mnogo dalje, pošto kockarnice tolerišu zlostavljanje i pružaju nov nivo uslužnost čime se dovodi u pitanje integritet igara.

"Svi su ljudi stvoreni jednaki osim u kockarnici. Ako je to premijum igrač, on dobija mnogo više nego što bi dobio igrač s pet dolara", rekao je Glen Kostales, pit menadžer koji nadgleda dilere i nadzornike u kockarnici.

Kostales je svjedočio pred plemenskom komisijom za kocku pri indijanskom rezervatu, podržavajući svoju šeficu Mariji Deđakomo koja je otpuštena ove godina pošto ju je kockarnica optužila da pomaže velikim igračima da varaju dozvoljavajući im kasne opklade u ajncu. Deđakomo i drugi zaposleni u kockarnici kažu da dileri često odobravaju slične zahtjeve velikim igračima.

Profesionalni golf igrač Metju Menčeti, koji je redovno gubio 50.000 dolara u i ukupno više od milion dolara prošle godine u kockarnici Mohagen san, jednoj od najvećih u SAD.

Obezbjeđenje te kockarnice u Konektikatu je u februaru posumnjalo u njegovu igru i tražilo od policije da uhapsi njega i dvoje dilera. Detektivi su potom zaključili da su Deđakomo i drugi diler izgleda odlučili da se prekrše pravila kako bi Menčeti bio srećan i nastavio da igra, poslije čega nije podnijeta tužba.

Predsjednik Mohagen sana Rejmond Pino rekao je da otpuštanje umješanih dilera i izbacivanje Menčetija pokazuje da ne toleriše izvrdavanje pravila.

Šon Kaufman, potpredsjednik Sindikata saobraćajnih radnika u Las Vegasu koji predstavlja nekoliko hiljada dilera u kockarnicama, kaže da se pravila često zanjemaruju na stolovima s velikim ulozima.

"Kockarnice se pretvaraju da imaju pravila uklesana u kamenu, kao kad idete u banku ili imate posla s policijskom stanicom. Da li treba da dozvoljavaju kasne opklade? Apsolutno ne. Da li to rade sve vrijeme? Sve vrijeme", rekao je Kaufman koji je sam vidio okrutno ponašanje kockara. "Zlostavljanje, vrištanje, varanje, seksualno uznemiravanje. Bacanje stvari unaokolo. Strašno je sve vrijeme".

Komisija za kockanje nadzire sprovođenje pravila širom SAD, ali nivo njene pažnje zavisi od oblasti nadležnosti. Dileri kažu da inspektori u Atlantik Sitiju u Nju Džerisju imaju reputaciju kao najstroži. U Konektikatu država nema nadzor nad kockarnicama Mohegan san ili Foksvuds već indijanska plemena koja posjeduju kockarnice takođe kontrolišu svoju komisiju za kocku.

Kostales koji je opisao stiskanje i bacanje banana kao i javno uriniranje - bez navođenja imena u svjedočenju, kaže da se zbog veće konkurencije skandalozno ponašanje sada više toleriše nego kada je ušao u posao prije tri decenije.

U slučaju Menčetija, on je rekao komisiji za kockanje da bi u većini slučaljeva kockar naveo da je zaboravio da stavi opkladu, pa su Deđakomo i drugi pravili ustupke. On je dodao da namjera nije bila da krade, već da dobije specijalan tretman s obzirom na količinu novca.

Menčeti je u intervjuu za Asošiejtid pres rekao da je zbunjen izbacivanjem i da vjeruje da ga je iskoristio menadžer kockarnice koji je želio da otpusti Deđakomo. Deđakomo, s druge strane, kaže da vjeruje da je Menčeti više nije bio omiljen kod uprave kockarnice.

Ona kaže da se pravila mijenjaju u zavisnosti od igrača i da su pit menadžeri ohrabrivani da igrače s visokim ulozima čine srećnim. Detektivima je rekla da su se ona i drugi na zahtjeve kockara za kasne opklade, uvek obraćali nadređenima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije