Zanimljivosti

Šta možete za jedan dan u Bangkoku

Šta možete za jedan dan u Bangkoku
Šta možete za jedan dan u Bangkoku

Haotičan grad, kakav je Bangkok, prepun je zanimljivih izleta i jedinstvenih doživljaja. Tajlandska metropola se možda ne može obići cijela za jedan dan, ali uz dobar plan, uspjećete da "ovjerite" glavne atrakcije.

Prije svega, treba svuda putovati "tuk-tukom", malim taksijem motorom, koji se provlači kroz zakrčene ulice. Prije ulaska u "tuk-tuk" dogovorite se o cijeni, a možete ga iznajmiti i na cijeli dan.

* 10.00

U palati Vat Po se nalazi najvažniji hram u čitavom Tajlandu. Prepun je turista. Ovdje je rođena tai-masaža, a posjetiocima je najinteresantniji ogromni zlatni Buda. Ko ne voli gužvu može da posjeti Vat Suthat, gdje se nalazi bronzani Buda. Čitav kompleks je bogato ukrašen i vrijedan posjete.

* 12.00

Tajlandska hrana je veoma ukusna, a na ulici svi jedu pad tai, som tam, jela sa pirinčem... Obavezno treba probati durian, slatko voće koje ima specifičan, za mnoge neprijatan miris.

* 14.00

Tajland je poznat po tradicionalnom, lutkarskom pozorištu. Lutke igraju narodne poučne priče iz Ramajane, a lijepa predstava (počinju svakog dana u 14 časova) se može pogledati u umjetničkoj kući Baan Silapin.

* 16.00

Tura kanalom je nezaobilazna atrakcija, jer se svi turisti oduševe kako funkcioniše ovaj transportni sistem. Ovdje je osnova socijalnog života, pa i moderne kuće mogu da se vide duž kanala, koji podsjeća na Veneciju. Tu su i hramovi, restorani, ali i plutajuća pijaca na kojoj obavezno treba nešto kupiti.

* 18.00

Ko voli da šopinguje obavezno mora da ode na pijacu Čatučak (ili Džej-džej), jer je to nepregledan tunel radnji. Bangkok je meka za šoping, glavne radnje su u Kao San Roudu, dok je noćna kupovina najbolja na otvorenom - u "Azijatiku", gdje se prodaju suveniri, garderoba, nakit...

* 20.00

Najpoznatiji bar na krovu nalazi se na 61. spratu hotela "Banijan tri", i uz koktel nudi pogled na grad od 360 stepeni.

(novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije