Zanimljivosti

Sud ženi zabranio da pjeva u svom stanu

Sud ženi zabranio da pjeva u svom stanu
Foto: N.N. | Sud ženi zabranio da pjeva u svom stanu

U Velikoj Britaniji sud je 49-godišnjoj Heder Veb iz Norviča zabranio da pjeva i svira glasno u svom stanu. Čudna odluka suda donesena je zbog toga što su se komšije žalile policiji da komšinicin glas zvuči kao da neko pokušava da udavi mačku.

Kako komšije 48-godišnje Heder kažu, ona jednostavno teroriše ostale stanare zgrade svojim pjevanjem, koje traje već pune 4 godine.

Sve je počelo još 2014. godine kada su komšije podnijele zahtjev lokalnoj zajednici u kojem se navodi da ne mogu živjeti od njenog pevanja i sviranja svojim stanovima zbog nje.

Nakon ove prijave komšija Vebova je prvo dobila usmeno upozorenje od policije Norviča, međutim to nju nije zaustavilo da nastavi i dalje pjeva i svira

Nakon propalog pokušaja da se raspjevana komšinica "ućutka" stanari iz zgrade su podneli novu tužbu 2016. godine U toj tužbi su naveli da ne mogu da žive u zgradi u kojoj non stop se čuju krici "mačke koja se davi" u hodnicima zgrade.

Poslednja prijava je koštala Heder Veb zabrane pjevanja i sviranja u njenoj zgradi ali "pjevačica" Heder nije željela da odustane od svog sna.

Sudska zabrana koja je stupila na snagu podrazumijevala je da Heder naredne dvije godine ne smije da stvara buku i da stvara zvukove koji mogu da se čuju van njenog stana.

Vebova tvrdi da se pridržava ove zabrane te da je glasnoću svog pjevanja svela na minimum. Ipak u Magistratu komšije su ponovo podijnele prijavu da Vebova krši sudsku zabranu, uz nekoliko audio kao dokaz.

Komšija Pol Barford, koji stanuje čak 40 metara od komšinice pjevačice, mobilnim telefonom iz svog stana snimio je pjevanje. I taj snimak priložio u Magistratu (nižem sudu) kao dokaz da Heder Veb krši sudsku zabranu pjevanja

Komšinica koja živi iznad Heder Veb je izjavila da je pokušavala u svom stanu da gleda televiziju to tako što je stavljala slušalice na uši, ali da je i dalje mogla da čuje užasno pjevanje komšinice Heder.

Amaterska  pjevačica je nakon ovoga posljednjeg incidenta privedena u policijsku stanicu zbog kršenja sudske zabrane koju je propisao sud.

Heder Veb tvrdi da se ne sjeća da je ona pjevala u periodu kada su nastali audio-snimci komšija koji su snimali njen glas i koji su taj snimak iskoristili kao dokazni materijal u slučaju na sudu protiv nje.

Sud je Vebovu proglasio krivom u tri odvojene parnice. Tako da će amaterska operska pjevačica morati trajno da odustane od pjevanja u svom  stanu, i moraće još da plati visoku novčanu kaznu.

Pored toga sud je dodao na kraju ako i dalje bude pjevala u svom stanu, moraće na kraju u zatvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije