Zanimljivosti

Takmičenje ljepote bez zgodnih kandidata

Takmičenje ljepote bez zgodnih kandidata
Foto: Ilustracija | Takmičenje ljepote bez zgodnih kandidata

Muška takmičenja ljepote postala su izuzetno popularna u posljednje vrijeme. Titula mistera je već mnogima otvorila vrata u svijet modelinga. Ipak, postoje i ona takmičenja ljepote koja dožive fijasko.

Jedno takvo takmičenje jeste i izbor za "Mr. Model Tabasco 2017", koje je imalo za cilj da okupi sve najzgodnije muškarce meksičke države Tabasko. Međutim, agencija koja je ujedno i organizator takmičenja bila je prisiljena da otkaže cijeli događaj jer nijedan kandidat koji se prijavio nije ispunjavao unaprijed postavljene uslove!

Naime, prema predispozicijama takmičenja kandidat za "Mr. Model Tabasco" nije smio biti niži od 178 cm, morao je imati između 17 i 27 godina, te "usklađenu ljepotu lica i tijela". Takođe, jedan od uslova je bio i da je obrazovan te da govori engleski jezik. Veoma bitan uslov je bio da kandidat ne smije biti striper, što je veoma popularno zanimanje u Meksiku posljednjih godina.

Po svemu sudeći, svi ovi uslovi su bili veliki problem za kandidate jer je takmičenje otkazano svega nekoliko dana prije predviđenog početka. Naime, od svih prijavljenih organizator je izabrao šest kandidata, koji takođe nisu ispunjavali uslove, ali, eto, odlučili su da prihvate njihove prijave. Međutim, na kraju je, ipak, odlučeno da se cijeli izbor otkaže.

"Organizatori vas sa žaljenjem obavještavaju da je 'Mr. Model Tabasco' otkazan do daljeg jer kandidati jednostavno nisu ispunjavali potrebne preduslove. Naime, riječ je o predispozicijama koje su bitne za svijet modelinga, a oni to jednostavno nisu imali", stoji u saopštenju organizatora.

Oni još dodaju da će nastaviti vrijedno da rade i tragaju za idealnim kandidatima koji će biti reprezentativni.

Inače, organizator je za prijavljene kandidate organizovao i nekoliko probnih snimanja, ali su shvatili da oni nemaju ono što im je potrebno. Naime, riječ je o takmičenju koje se promoviše kao najbolje takmičenje muške ljepote u Meksiku i organizatori nisu željeli da eksperimentišu s bilo kakvim kandidatima. Inače, najveći problem za potencijalne kandidate bila je visina jer se zna da se Meksikanci ne mogu pohvaliti visinom...

"Dobro, da li vi želite predstavnika Meksika ili nekog Evropljanina", samo je jedan od komentara na Facebook stranici organizatora, jer mnogi vjeruju da većina Meksikanaca ne može da ispune uslov visine.

Drugi komentator se pitao zašto visinu ne prilagode prosječnoj visini u državi Tabasko, te da li to organizatori indirektno žele poručiti muškarcima Tabaska da su "ružni patuljci"...

Takođe, bilo je tu šala poput one da bi bilo najbolje da na takmičenje dovedu nekog Norvežanina ili Šveđanina, jer će oni sigurno zadovoljiti uslove organizatora.

Sama odluka da se otkaže takmičenje izazvala je bijes javnosti, jer su na taj način ponizili one koji su se već prijavili. Naime, otkazivanjem su im poručili da nisu dostojni da predstavljaju svoju državu na takmičenju ljepote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije