Zanimljivosti

U Dubaiju niče hotel sa prašumom

U Dubaiju niče hotel sa prašumom
Foto: N.N. | U Dubaiju niče hotel sa prašumom

Svjetska prijestonica luksuza grad Dubai dobija još jedan zanimljivi i jedinstveni objekat - prvi hotel sa sopstvenom prašumom.

Otvaranje je planirano ove godine, a hotel bi trebalo da se prostire na 185.800 kvadratnih metara i da posjeduje vještačku plažu.

Luksuzno zdanje, između ostalog, imaće i bazen na 25. spratu sa staklenim dnom kroz koje će se pružati pogled na ulice Dubaija, kao i brojni drugi sadržaji osmišljeni za maksimalan užitak gostiju.

Iza projekta "Rosemont Five Star Hotel & Residences" stoji kompanija "ZAS Architects", a prema nacrtu hotel će činiti 47-spratna kula, a tik uz nju biće i stambena zgrada iste visine s oko 280 stambenih jedinica.

Od 185.800 kvadratnih metara hotela, gotovo 7.000 biće pod prašumom.

Grad poznat po vještačkim ostrvima i arhitekturi koja obara rekorde, u 2018. godini dočekuje projekat vrijedan 550 miliona dolara koji redefiniše luksuz.

Na vrhu zgrade biće džungla sa vodopadima, potocima i senzornim sistemom za padavine koji će atmosferu činiti nalik na onu u vlažnoj prašumi. Gosti hotela i rezidenti zgrade moći će da uživaju u kuglanju, parku s trampolinama i brojnim drugim zanimacijama smještenim u novom futurističkom hotelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije