Zanimljivosti

U američkom gradiću ukinuta zabrana plesa na javnom mjestu

U američkom gradiću ukinuta zabrana plesa na javnom mjestu
U američkom gradiću ukinuta zabrana plesa na javnom mjestu

Vlasti američkog gradića Henrijete ukinule su neobičan propis koji je tokom više decenija zabranjivao ples na javnom mjestu.

Gradonačelnica Dženifer Klejson rekla je da je zabrana privukla pažnju zbog velike sličnosti sa filmom "Futluz" (Footloose) iz 1984. godine, koji prikazuje momka koji dolazi u gradić u kojem su zabranjeni ples i rok muzika i njegovu borbu protiv zabrane, prenio je Asošijetid pres.

Film s mladim Kevinom Bejkonom je donekle baziran na događajima u gradiću Elmor Siti u saveznoj državi Oklahomi, gdje je Henrijeta, udaljena od Elmor Sitija oko 150 kilometara.

Ples je sada dozvoljen na cijeloj teritoriji Henrijete, pošto je dekret zabranjivao ples u krugu od 150 metara od crkve ili škole, a kazna za prekršaj bila je 25 dolara, javio je sajt Tulsa World.

Stanovnica Joni Insabela pokušala je u februaru da organizuje ples, ali ju je gradska Privredna komora na Facebooku optužila da krši propise i da ima povlašćen tretman pošto je njen muž gradski pravobranilac.

Poslije otkazivanja tog događaja, prva žena na funkciji gradonačelnika Henrijete odlučila je da preispita zabranu i rekla da su plesovi ranije priređivani u crkvama i školama bez posljedica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije