Zanimljivosti

Vožnju od 14 kilometara naplatio 280 evra

Vožnju od 14 kilometara naplatio 280 evra
Foto: Ilustracija | Vožnju od 14 kilometara naplatio 280 evra

Policija u Pragu privela je jednog taksistu koji je, po uobičajenoj praksi lokalnih taksista da strancima pokušaju da naplate vožnju više nego Česima, pretjerao toliko da je jednoj strankinji vožnju od 14 kilometara naplatio čak 280 evra, umjesto maksimalne moguće cijene od 20 evra.

Strankinja je proteklog vikenda sjela u taksi u turističkom jezgru Praga da je preveze do 14 kilometara udaljenog hotela u širem centru, ali, umjesto da uključi taksimetar koji ne bi smio da pokaže više od 20 evra, vozač je od putnice zatražio čak 480 evra.

Kada je zapanjena žena kazala da ima samo 50 evra, taksista ju je odvezao do bankomata da podigne novac, ali mu nije bilo dovoljno 120 evra, koliko je podigla, već je tražio još.

Na kraju su, cjenkajući se, došli do cijene od 280 evra, više nego desetostruko veće od realne za tu vožnju. Umjesto priznanice, taksista je ženi na njen zahtjev rukom napisao potvrdu da je platila vožnju.

Prevarena strankinja požalila se recepciji hotela, a policija tri sata kasnije uspjela je da nađe i privede taksistu protv koga je strankinja podnijela krivičnu prijavu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije